Un cirurgià de l'Hospital Universitari de Badajoz ha publicat a Facebook el cas recent d'un dels seus pacients que es va queixar de les condicions del postoperatori després de ser operat d'urgència per la ruptura d'un aneurisma abdominal, una situació en què el risc de morir és molt alt si no s'opera "immediatament", explica.

Ángel Martínez Monsalve, que així es diu l'especialista, explica que el pacient va ingressar al centre hospitalari en helicòpter i amb tot el personal d'urgències del servei d'angiologia i cirurgia vascular preparada, que consistia en "dos cirurgians vasculars, dos anestesistes, dos infermeres, un auxiliar i un celador ". Així mateix, es va detallar que es va utilitzar per a l'afectat una pròtesi "d'alta tecnologia" valorada en 21.000 euros, material mèdic que supera el mig milió d'euros, a més de ser necessaris 21 infermeres de torns i un cirurgià pendent les 24 hores durant els set dies que va estar hospitalizat.

El cirurgià relata que quan el pacient va ser donat d'alta, aquest va donar les gràcies al personal però va qualificar de "vergonyós" haver de "compartir habitació amb altres malalts". Martínez Monsalve reflexiona sobre l'estat de la sanitat pública després del que ha passat: "El principal problema no el té la sanitat, el tenim nosaltres. Ens carregarem la sanitat per ignorants. És el que hi ha. El temps ens posarà tots on ens pertoca".

En declaracions a Europa Press, Martínez Monsalve assegura que ha rebut el suport dels seus companys "a tots els nivells i massius" i fins i tot de professionals d'altres hospitals: "El que exposo és el que pensem la gran majoria, però sembla que hi ha por a dir les coses pel seu nom en un moment en el qual tot ofèn i dir-li ignorant a algú sembla una barbaritat, però no, les coses són com són ". El cirurgià també destaca el suport dels ciutadans a Facebook que diu, l'han reconfortat "moltíssim".

El professional admet que la sanitat és "millorable" i que té "molts punts negres" però alhora vol enviar un missatge "clar" a la societat: "És un privilegi incalculable. Entre tots pagem i mantenim un diamant i, de vegades, només mirem l'envoltori (habitacions compartides, WiFi a les plantes ...), mirem-ho en perspectiva i valorem-ho o quan ho perdem perquè no sigui sostenible, ens en recordarem".