Ha durat molt poca estona, però durant uns instants els capricis de la natura, ajudats per la força del vent, han fet que un núvol que sobrevolava l'Empordà, la vigília de Reis, agafés la forma del drac Fújur de La historia interminable. han estat nombrosos els curiosos que han pogut veure aquest efecte efímer i molt ben contrastat pel blau del cel. La forma allargassada del núvol ha recordat el drac generós del film alemany de 1984 que va dirigir Wolfgang Petersen i que portava el títol original de Die unendliche Geschichte (The Neverending Story, en la versió anglesa).

En el film, Bastian (Barret Oliver) és un noi que fa servir la seva imaginació com a refugi per enfrontar-se als problemes que sorgeixen en el seu dia a dia, entre els quals es troben els abusos i les constants baralles a l'escola i, sobretot, la pèrdua de la seva mare. Un matí, mentre fuig d'alguns nens que insisteixen a turmentar, Bastian entra en una llibreria per escapar d'ells.

Un cop allà, el propietari, el Sr. Koreander (Thomas Hill), li ensenya un llibre antic anomenat La història interminable, a qui defineix com perillós. Això desperta la curiositat de l'infant, que decideix emportar-se'l. Així comença a llegir immediatament, i la lectura el transporta al regne de Fantasia, un món que necessita amb desesperació l'arribada d'un heroi. L'Emperadriu (Tami Stronach) del lloc es debat entre la vida i la mort, mentre que la resta d'habitants viuen tement l'ferotge Res. L'única esperança per vèncer és Atreyu (Noah Hathaway), que buscarà la cura per la malaltia de l'Emperadriu amb l'ajuda del jove Bastian.