La Policia Nacional ha detingut un noi de 17 anys, resident a Logronyo, que conduïa per l'AP-68 a 160 quilòmetres per hora "ovacionat" pel seu pare, que també ha estat detingut i qui ho va gravar amb el mòbil amb la pretensió de publicar-lo en les xarxes socials.

En una nota, la Prefectura Superior de Policia de la Rioja ha informat avui que tant el conductor, de 17 anys i que es troba en un centre d'acollida de Logronyo, com el seu pare, han estat detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els fets van passar fa dues setmanes quan el menor, a la tornada d'un permís de cap de setmana amb el seu pare, es vantava davant els seus companys i algun educador del centre d'haver conduït el vehicle del seu progenitor per l'autopista i haver assolit una velocitat de 160 quilòmetres per hora.

El menor, a més, davant la suspicàcia dels seus companys, els va arribar a mostrar un vídeo que havia gravat amb el mòbil i en el qual clarament se li veia conduint fins a arribar als 160 quilòmetres per hora, ha detallat la Prefectura.

A aquesta temerària conducta, ha indicat, s'afegeix "el fet encara més reprovable" que el pare gravava els fets i "animava" el menor per incrementar la velocitat del vehicle.

Agents de la Policia Nacional, adscrits a la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Prefectura Superior de Policia de la Rioja, van ser advertits pel centre d'acollida i van obrir una investigació.

Això va culminar amb la constatació dels fets revelats pel menor, la intercepció i intervenció del seu telèfon mòbil que contenia un enregistrament del moment de la conducció i amb la detenció de pare i fill com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat de trànsit.

El menor va ser posat en llibertat amb càrrecs, lliurat als seus educadors del centre de protecció i es va informar la Fiscalia de Menors. El seu pare, per la seva banda, va quedar a disposició del Jutjat de Guàrdia, juntament amb les diligències practicades.