En Hohhot, una ciutat al nord de Mongòlia, una dona va perdre la vida en un accident de cotxe el 21 d'agost d'aquest 2018. Amb ella viatjava el seu gos, que no va patir seqüeles físiques de l'accident. Des de llavors i fins ara, l'animal porta 80 dies esperant que torni la seva propietària al costat de les baranes de la mateixa carretera en què va perdre la vida.

La seva història va saltar a les xarxes socials xineses a través de Weibo i des de llavors més de milió i mig de persones s'han fet ressò de la tragèdia. Segons declaracions d'un taxista a la BBC, moltes han estat les persones que s'han volgut acostar al gos, del qual es desconeixen dades, per oferir-li menjar, beguda i recer, però l'animal els defuig i no torna fins que sent que està tot va fora.

El conductor del taxi assegura que la relació del caní amb la seva propietària era bastant estreta i que des de fa més de dos mesos el gos anhela que torni. Per això no vol abandonar la zona.

ABC Net va recollir que l'Agència de Notícies de la Xina va informar que diversos voluntaris locals han intentat contactar amb els familiars de la propietària del gos. De no donar amb ningú, buscarien un lloc segur perquè es quedi.