Els nervis i les presses juguen en contra dels participants en els concursos televisius. Les preguntes més fàcils obtenen les respostes més absurdes i boges que, en poc temps, protagonitzen els zàping i es converteixen en mems a les xarxes socials.

A la retina de tots està el ja mític error de Remedios Cervantes a «Atrapa un millón», o la curiosa resposta que va donar una Miss a la pregunta de «què saps de Rússia?». Per això, recordem alguns moments que han passat a la història de la petita pantalla per les hilarants respostes dels seus concursants.

«La ruleta de la suerte»

El programa d'Antena 3 és un dels que acumula respostes d'allò més inversemblants. En aquest cas, Jorge Fernández havia donat una gran pista al concursant que no va poder resoldre bé el panell:

A la pantalla es podia llegir «alcac_ofas amb _a_on» i Fernández li va dir al concursant: «No em diguis que mai has menjat aquest plat amb pernil!». Al que el participant va contestar: «Carxofes amb lacón» que va provocar les rialles del públic.

Gemeliers a «Pasapalabra»

Durant una edició especial de «Pasapalabra» durant el nadal de 2016 els cantants del grup Gemeliers es van cobrir de glòria amb les seves respostes.

El rosco va posar en evidència la pressió a què se sotmeten els concursants i els nervis els van jugar una mala passada. A la pregunta: «Setè mes de l'any», la resposta dels Gemeliers va ser «dijous».

A la qüestió: «Amb la 'O', lloc amb vegetació i aigua aïllat enmig d'un desert» van respondre amb un «illa», quan la resposta correcta era «Oasis». La següent barbaritat anava amb aquesta sentència: «Conté la X, en geometria, sòlid limitat per sis cares», al que van contestar «hexàgon» sent, en realitat, «hexaedre».

Finalment: «Amb la P, part de la mà còncava cap a on es doblen els dits» van dir «puny» i la contestació adequada era «palma».

«Date el bote»

El desaparegut programa de la televisió autonòmica basca, presentat per Carlos Sobera, es va convertir en un clàssic de les respostes absurdes per la ineptitud d'alguns dels seus concursants. Per a mostra: «Segons la religió cristiana, quin dia va ser el que Déu va descansar després de crear el món?» Resposta: El 25 de desembre.

El concurs d'ETB «Date el bote», de Carlos Sobera, ha deixat els moments més divertits de la tele. L'espai, aviat es va convertir en un clàssic de les respostes absurdes.

«¡Ahora caigo!»

El programa d'Arturo Valls a Antena 3 està ple de respostes divertides, boges i inversemblants.

A la pregunta: «De quina espècie són les dues aus rapinyaires que han instal·lat el seu niu a la Sagrada Família», el concursant respon: «Falcó mil·lenari?»; o «Amb quins adjectius es coneix als joves que van encapçalar les protestes el 15 de maig», la resposta és «Indígenes»... Uns divertidíssims exemples de les bogeries que es poden arribar a dir sota les fotos i contra rellotge.