25 de setembre de 2018
25.09.2018
Cambrils

Voleu veure com arriben al mar les tortuguetes babaues nascudes a Cambrils?

La Policia Local ha acordonat la zona davant la possibilitat que més cries s´endinsin al mar

25.09.2018 | 17:30

Aquest dimarts al matí s´han localitzat 15 cries de tortuga babaua a la platja de l´Ardiaca, a Cambrils (Baix Camp). A primera hora, un veí ha vist un dels animals caminant pel passeig marítim i s´ha posat en contacte amb la recepció d´un hotel proper que donés l´avís als serveis d´emergències. La Policia Local s´ha personat a la platja i, en total, s´han pogut observar una quinzena de tortugues.

Els agents han acordonat la zona per protegir altres cries que es puguin endinsar al mar. Al lloc també hi treballen els Agents Rurals i estan a l´espera que arribin els experts de la Fundació per a la Conservació i Rescat d´Animals Marins (CRAM) per poder obrir el niu i ajudar a les altres possibles cries. També hi col·laboren membres de l´entitat ecologista Gepec.

Aquest és el segon episodi de nidificació de tortuga babaua a Cambrils aquest estiu. El primer es va produir el passat 16 de setembre a la platja de Vilafortuny, on van néixer 17 animals més d´aquesta mateixa espècie. També hi ha hagut un altre cas de nidificació, aquesta mateixa temporada, a la platja de Sant Simó de Mataró.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook