12 de abril de 2018
12.04.2018
40 Años
40 Años

'Slime', la joguina de moda que pot resultar un perill

Es tracta d'una massa viscosa que si s'ingereix pot causar problemes estomacals

12.04.2018 | 19:00
'Slime', la joguina de moda que pot resultar un perill

El 'slime' s'ha convertit en la joguina de moda entre els nens. Però aquesta versió casolana del 'blandiblub' pot resultar perillosa, segons adverteix l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Entre els seus ingredients hi ha l'àcid bòric, que si s'ingereix pot provocar problemes estomacals o lesions i cremades a la pell.

Es tracta d'una massa viscosa que es pot preparar fàcilment a casa si es tenen els ingredients adequats. Per la xarxa circulen nombrosos tutorials que expliquen com fer-lo. Cal àcid bòric (o borax), una substància tòxica usada com a producte oxidant i blanquejant.

Aquesta substància es troba en productes de neteja i en altres articles que poden comprar-se en drogueries o farmàcies. "Pel que sembla els nens emplenen una ampolla amb les solucions d'àcid bóric que en ser trasparents es poden confondre amb l'aigua i la poden beure per error"

Si s'ingereix l'àcid bòric, l'afecció més lleu són els símptomes gastrointestinals, però també són freqüents "les lesions cutànies i cremades químiques més o menys greus causades a les mans dels nens per manipular els 'slimes'", precisa l'organització.

De prendre's quantitats més elevades, poden produir-se problemes més greus com insuficiència renal, arítmies cardíaques, coma i convulsions.

En cas d'intoxicació, l'OCU assenyala que és necessari acudir ràpidament a un hospital per efectuar "un rentat gàstric urgent, desagradable i cruent per als nens, suport hemodinàmic, o fins i tot diàlisi".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook