El 'slime' s'ha convertit en la joguina de moda entre els nens. Però aquesta versió casolana del 'blandiblub' pot resultar perillosa, segons adverteix l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Entre els seus ingredients hi ha l'àcid bòric, que si s'ingereix pot provocar problemes estomacals o lesions i cremades a la pell.

Es tracta d'una massa viscosa que es pot preparar fàcilment a casa si es tenen els ingredients adequats. Per la xarxa circulen nombrosos tutorials que expliquen com fer-lo. Cal àcid bòric (o borax), una substància tòxica usada com a producte oxidant i blanquejant.

Aquesta substància es troba en productes de neteja i en altres articles que poden comprar-se en drogueries o farmàcies. "Pel que sembla els nens emplenen una ampolla amb les solucions d'àcid bóric que en ser trasparents es poden confondre amb l'aigua i la poden beure per error"

Si s'ingereix l'àcid bòric, l'afecció més lleu són els símptomes gastrointestinals, però també són freqüents "les lesions cutànies i cremades químiques més o menys greus causades a les mans dels nens per manipular els 'slimes'", precisa l'organització.

De prendre's quantitats més elevades, poden produir-se problemes més greus com insuficiència renal, arítmies cardíaques, coma i convulsions.

En cas d'intoxicació, l'OCU assenyala que és necessari acudir ràpidament a un hospital per efectuar "un rentat gàstric urgent, desagradable i cruent per als nens, suport hemodinàmic, o fins i tot diàlisi".