La Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Canàries (TSJC) ha avalat l'acomiadament procedent d'una venedora d'El Corte Inglés que va acumular diverses faltes en l'exercici del seu treball, entre elles revelar a una nena de set anys la identitat de Pare Noel.

La sentència, del passat mes de juny, desestima el recurs presentat per la treballadora contra la sentència del Jutjat del Social Nombre 6 de Santa Creu de Tenerife que va declarar la procedència de l'acomiadament.

Els fets es remunten al 12 de desembre de 2015 quan la treballadora, a la secció de joieria dels grans magatzems, li diu a la nena que es porti al seu pare a la secció de Perfumeria perquè la mare li compri un rellotge com a regal del Pare Noel, el que deixa a la nena "desolada" i l'encarregat "avergonyit" davant les queixes de la família.

Abans d'aquesta situació, la dependenta va anar acumulant diverses faltes fins al punt que al setembre d'aquest mateix any, ja havia estat sancionada amb falta molt greu i suspensió de sou i feina de 16 dies per mantenir una "actitud negativa, passiva, poc diligent i molt allunyada de la professionalitat "que requereix el seu lloc de treball.

A més, l'empresa va qüestionar la seva "incorrecció" en l'atenció als clients, les absències de la seva àrea de treball i mal manteniment o la "manca total de respecte" cap a altres companys, a banda que en les tasques d'embalatge de regal, va estar a punt de ferir un nen en tirar les tisores sobre el taulell.

En la sentència s'argumenta que darrere del mal comportament i desobediència de la treballadora s'amagava la seva intenció d' "aconseguir un acomiadament retribuït" --s'havia passat deu anys a l'empresa--, cosa que va confessar en una discussió amb una altra treballadora: "Que em facin fora, així em paguen tot el que em deuen ".