La companyia de productes de cura personal Dove ha demanat disculpes per un anunci en què una dona negra es transformava en blanca després de treure's una samarreta. L'anunci', que ha estat retirat, havia aixecat una onada de crítiques a les xarxes socials per les seves connotacions racistes.

Dove, pertanyent a la multinacional Unilever, va publicar a Facebook el polèmic anunci. En ell, una jove negra es treia la samarreta de color marró que portava posada al costat d'un pot de sabó de l'esmentada marca i es convertia llavors en una dona caucàsica. Un cop llevada del tot la peça, aquesta última dona es transformava en una jove asiàtica.

Després de la polseguera aixecada per l'anunci, Dove va escriure un tuit demanant disculpes: "La imatge que publiquem recentment a Facebook no va encertar a representar les dones de color de forma respectuosa. Lamentem profundament les ofenses que pot haver causat".

El 2015, la firma ja va ser centre de la polèmica a l'anunciar una crema que, segons resava la seva publicitat, es podia usar "en pells normals i en pells fosques".