Els membres d'un grup de Facebook xenòfob noruec s'han convertit en la riota de les xarxes socials per culpa de la seva poca vista. Ara fa uns dies, el fotògraf Johan Slattaviku va publicar diverses fotografies de l'interior d'un autobús i va demanar als integrants del fòrum 'La pàtria primer' quina era la seva opinió.

Els racistes no van trigar en identificar la imatge amb la d'un grup de dones vestides amb burka, alhora que van començar a fer tota mena de comentaris injuriosos i despectius vers les viatjants.

En el que no es van fixar, però, és que en comptes de dones amb burka, la imatge mostrava una sèrie de seients desocupats. Aquesta confusió ben aviat va córrer per Internet com la pólvora i fent que milers d'internautes bromegessin amb la capacitat visual dels membres de la comunitat i, fins i tot, amb la seva capacitat intel·lectual.

Per la seva banda, Slattaviku va explicar queva decidir fer la prova per tal de demostrar els efectes dels prejudicis i per alertar sobre la xenofòbica.