Un home va creuar aquest dimecres nedant i completament nu la Fontana di Trevi de Roma davant la mirada de centenars de turistes que s'amuntegaven al voltant del monument.

El diari "Il Corriere della Sera" va assenyalar que l'home, després de ser detingut, va assegurar anomenar-se Manolo, tenir 30 anys i ser de nacionalitat espanyola, si bé les autoritats van comprovar més tard que l'home era realment de nacionalitat italiana i portava una targeta de identificació que no era seva.

Segons es pot veure en els enregistraments recollides pels turistes, l'home va creuar nu i a braça la font sense ser interromput en cap moment i arribant fins i tot a ser ovacionat. Al sortir de la font va ser detingut per un agent municipal.

El mateix mitjà assegura que, mentre era conduït pels agents, que el van cobrir amb una tela, el subjecte va tractar sense èxit d'escapar, ferint lleument a un dels policies.

Per això, ha estat acusat de resistència a l'autoritat i violència contra un oficial públic.

Les seves pertinences i documents han estat localitzats a la vora de la icònica font romana i les autoritats intenten ara aclarir la seva veritable identitat.

Els mitjans van publicar la gravació i ho van considerar un nou greuge contra el patrimoni nacional, com el trencament d'un dels ullals de l'Elefant de la Minerva o el cas de l'equatorià detingut per escriure els noms de la seva dona i la seva filla en el Coliseu.