Aquest diumenge dia 12 de març es va celebrar a la capital d'Almeria una carrera amb finalitats reivindicatives. Es volia conscienciar per la igualtat entre sexes, amb motiu del Dia Internacional de la Dona que es va celebrar la setmana anterior.

En la cinquena edició de la Carrera Solidària de la Dona van participar 1.500 persones -també homes-. A tots ells, en finalitzar la prova, se'ls va obsequiar amb una bossa de productes. Dos d'aquests regals han generat polèmica per com d'inadequats resulten en una cita d'aquesta naturalesa. Són un producte de neteja domèstica i una borsa reutilitzable per fer la compra.

El PSOE d'Almeria ha reclamat aquest dilluns explicacions a l'alcalde d'Almeria, Ramón Fernández-Pachecho, del PP, sobre aquest lliurament de regals. El PSOE ha criticat, a més, que en la línia de sortida i de meta de la carrera s'amenitzés l'esdeveniment amb música reggaeton, que està associada a lletres amb continguts discriminatoris i masclistes.

Per la seva banda, a les xarxes socials han proliferat missatges d'indignació i disconformitat tant d'associacions pro drets de les dones i de participants en la carrera.