13 de març de 2017
13.03.2017
40 Años
40 Años

Indignació per uns regals masclistes en la Cursa de la Dona

L'organització de la carrera d'Almeria va obsequiar els participants amb una bossa amb un producte de neteja domèstica

13.03.2017 | 18:57
Els productes promocionals de la bossa de la cursa

Aquest diumenge dia 12 de març es va celebrar a la capital d'Almeria una carrera amb finalitats reivindicatives. Es volia conscienciar per la igualtat entre sexes, amb motiu del Dia Internacional de la Dona que es va celebrar la setmana anterior.

En la cinquena edició de la Carrera Solidària de la Dona van participar 1.500 persones –també homes-. A tots ells, en finalitzar la prova, se'ls va obsequiar amb una bossa de productes. Dos d'aquests regals han generat polèmica per com d'inadequats resulten en una cita d'aquesta naturalesa. Són un producte de neteja domèstica i una borsa reutilitzable per fer la compra.

El PSOE d'Almeria ha reclamat aquest dilluns explicacions a l'alcalde d'Almeria, Ramón Fernández-Pachecho, del PP, sobre aquest lliurament de regals. El PSOE ha criticat, a més, que en la línia de sortida i de meta de la carrera s'amenitzés l'esdeveniment amb música reggaeton, que està associada a lletres amb continguts discriminatoris i masclistes.

Per la seva banda, a les xarxes socials han proliferat missatges d'indignació i disconformitat tant d'associacions pro drets de les dones i de participants en la carrera.Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema