Un home que el passat 22 de febrer va marxar sense pagar del bar L'Estació, de Candeleda (Àvila), ha remès en una carta a la seva propietària un bitllet de vint euros per pagar una consumició que no arribava als dotze, alhora que li ha demanat "perdó per la inconveniència" que li va poder haver causat.

Aquesta curiosa situació es va produir fa més de dues setmanes, quan mig centenar de persones que viatjaven en autobús per romandre al voltant de deu dies en aquest municipi d'uns 5.100 habitants, situat a prop de la província de Càceres, es va aturar en aquest establiment per reposar forces.

Segons ha relatat a Efe la propietària, Ana Isabel Sánchez, després d'atendre a tots els viatgers entre dues persones, es va adonar que una d'elles no havia abonat una consumició que incloïa un entrepà de truita francesa -4 euros-, una ració d'ensaladilla russa -6- i una Fanta de llimona -1,7.

"Que s'ha anat sense pagar!", Va dir en aquell moment la propietària, que es va dirigir a un dels viatgers per dir-li que el seu company no havia abonat el consumit i que no era "tonta", ja que sol ser "molt controladora "en aquest negoci.

Al cap dels dies, Sánchez va rebre una carta d'aquesta persona que, segons ha assenyalat, viu a Madrid i és "estrangera", encara que no ha pogut precisar el seu origen.

En el sobre, al costat d'un bitllet de 20 euros, figurava el següent text: "Estimada senyora: El dia 22 de febrer vaig prendre una consumició d ' "un entrepà de truita francesa, una amanida russa i un refresc de llimona en el seu establiment" .

"Desgraciadament", continuava la missiva, "i per una badada estúpida, vaig marxar sense pagar. Així que li incloc un bitllet de 20 euros juntament amb aquesta nota i li demano perdó" per la "inconveniència" causada, i s'acomiada amb " una salutació cordial ".

"En la meva vida m'esperava, en absolut, que em passés això a mi", ha reconegut Sánchez, que ha admès que li va fer "molta il·lusió" rebre aquesta carta datada a Madrid i que ha penjat al seu mur de Facebook, on ha estat compartida més d'un miler de vegades i que ha rebut prop de 4.000 "m'agrada".

"Ni la meva cuina ha tingut tant èxit", assenyalava encara incrèdula la propietària del bar, que aquest dimecres aprofitarà el seu viatge a Madrid per a acudir a la casa d'aquest client per tornar-li l'import de la volta, que ascendeix a 8,30 euros.