Un cop més, un gest senzill i de molta sensibilitat, molt petit però enorme, ha fet feliç a un nen. Emma Louise Passmore és una dona britànica que té un nen amb autisme. Mare i fill van anar a Tesco, una cadena de supermercats a última hora de la tarda a fer una petita compra per fer el sopar. Quan van arribar a la caixa de cobrament, el noi va començar a fer de les seves i ploriquejar. Però Carol, la caixera, va veure la situació i li va proposar al petit que l'ajudés a escanejar els productes.

Aquest senzill gest va fer que el xaval canviés completament d'actitud. La seva mare assegura que és un noi que té enormes problemes per relacionar-se amb desconeguts, però que l'afecte que va mostrar Carol va fer que el noi interactués amb ella de manera natural, traient-li un somriure i fent-lo feliç per uns moments.

Emma Louisse va quedar tan agraïda que va publicar al seu Facebook el que li havia passat, i s'ha convertit en un fenomen viral a aquesta xarxa social. Així resa el post que va escriure el passat dimecres:

'Només vull explicar el fantàstic servei que rebem d'una senyora anomenada Carol a la caixa de cobrament sobre les 08.30 de la nit passada. El nostre fill és autista i pateix d'un desordre del procés sensorial de manera que fer la compra és una cosa gairebé impossible. Així que vam decidir anar-hi més tard pensant que així podria passar-ho millor. D'aquí que estigui en pijama. Quan vam anar a la caixa de cobrament va començar a fer de les seves i Carol li va oferir estar amb ella i que l'ajudés. Normalment odia als estranys però ella li va agradar molt, va anar ella i el va ajudar a escanejar la compra de 270 lliures. Li va agradar tant que no volia anar-se'n. Així que gràcies a Tesco i a Carol per donar-nos la nostra millor i memorable experiència de compra ''.

De vegades, fer alguna cosa bona per la gent i donar-los un moment de felicitat no costa res. I per als altres, aquest moment significa molt. Així, es pot seguir creient en la humanitat, amb coses com aquesta.