Al desembre plouen estrelles. Aquesta nit arriben les Gemínides, un dels majors diluvis astronòmics de l'any al costat de les Persèides. El moment de màxima activitat de llum es produirà a les 2 de matinada, amb 120 meteors a l'hora, coincidint amb la Lluna plena. Però a Catalunya no només hi haurà xàfec d'estrelles, sinó que també d'aigua.

El sol s'apagarà matí per donar pas als núvols i les precipitacions. Seran en general febles, encara que podran ser més intenses a la meitat occidental. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu també descens de temperatures màximes i neu per sobre dels 1.600 metres d'altitud.

L'origen de la pluja de les Gemínides està en el asteroide Faetont. Aquest objecte, una mena d'híbrid entre asteroide i cometa, s'acosta al Sol cada 1,4 anys. La calor que crema els residus de pols que cobreixen la seva superfície formen una mena de cua de grava. Segons els experts, aquesta es podran veure una mitjana de dues estrelles fugaces per minut. Aquesta pluja va ser observada per primera vegada en 1862. Si la nit acompanya, l'espectacle es podrà veure a simple vista.