Delicte lleu. El jutjat de guàrdia va celebrar ahir a Elx un judici que va deixar més d'una boca oberta per la singularitat de la situació: una dona reclamava a un home a qui va conèixer en una xarxa social per lligar que li tornés un barnús, un pijama, una jaqueta i un raspall de dents elèctric dels que diu que ell s'ha apropiat.

El jutjat de guàrdia va jutjar ahir a Elx un home per un presumpte delicte lleu d'apropiació indeguda després que fos denunciat per una dona amb la qual havia lligat en un xarxa social, i entre certa sorpresa del personal per la singularitat de la situació. En concret, la dona l'acusa d'haver-se quedat amb un raspall de dents elèctric, un barnús, un pijama i una jaqueta de pell, objectes que segons el denunciat no estan en el seu habitatge i dels que diu no saber res en absolut. L'home va reaccionar amb estupor en ser citat per la Policia Nacional després que la dona interposés una denúncia en comissaria, i en el transcurs del judici va arribar a plantejar que no entenia la situació, que més aviat li semblava que el personal del jutjat i les parts estaven perdent el temps. Fonts judicials reconeixien ahir que la situació no va deixar de tenir cert tint atípic.

La denunciant i el denunciat van comparèixer sense advocat, i van defensar les seves versions, que amb prou feines coincidien en l'origen de la història. Pel que sembla, segons van explicar davant la jutge, la parella es va conèixer a «Badoo», una xarxa social per fer amistat i trobar parella, i va tenir algunes trobades a casa d'ell, on la dona diu que va deixar alguns efectes personals perquè ell li havia plantejat que es quedés a viure a casa seva i que van arribar a conviure unes setmanes, encara que sense poder precisar les dates. L'home ho nega i assegura que només van mantenir cites esporàdiques sense més transcendència sentimental, cosa que ella no va acabar d'acceptar en la seva opinió. De fet, ell deia que a causa dels constants intents de contactar per part d'ella s'havia arribat a veure obligat a bloquejar-la en xarxes socials i aplicacions de mòbil, fins que finalment s'havia trobat amb la denúncia.

Al final del judici, en què les dues parts van declarar les seves versions, la situació va quedar vista per a sentència pel presumpte delicte lleu d'apropiació indeguda, que el Codi Penal pena amb multes econòmiques per un període d'entre un i tres mesos, perquè el valor dels objectes que presumptament no s'han tornat no excedeix de 400 euros. El Ministeri Fiscal va interessar una sentència absolutòria en considerar que no havia quedat provat tan sols que existissin els objectes que la noia reclamava.

El judici amb prou feines es va perllongar durant uns minuts i va ser el primer dels catorze assumptes que es van enjudiciar ahir al final de la setmana de guàrdia d'instrucció 3, en la qual tots els altres assumptes es referien a petits furts excepte un. En aquest cas, un home va acceptar ser condemnat a una pena de multa de 60 euros per un delicte de lesions ia indemnitzar el denunciant amb 100 euros, després de reconèixer que va discutir per una finestra amb un grup de joves que estaven armant escàndol i va baixar a enfrontar-se amb ells, arribant a agafar a un per al coll. En definitiva, coses de jutjat de guàrdia.