Hi ha rosincs que es pregunten per què en la façana d'una casa del Puig Rom hi ha pintat un dels lleons del Palau de les Corts de Madrid. El primer que ens pot venir al cap és que els propietaris de l'habitatge deuen tenir alguna afinitat especial amb el Congrés dels Diputats. Res més lluny de la realitat.

Amb tota la bona intenció del món, Jakob Bosma, empresari immobiliari jubilat, va pensar que el millor regal d'aniversari que li podia fer a un amic que es diu León havia de ser un lleó. Coneixedor com és del treball de la muralista Diana Taubin, artista establerta a Roses, Bosma va encarregar-li que pintés un lleó en un mur exterior del domicili particular del seu amic. Per fer realitat l'obsequi, va comptar amb la complicitat de l'esposa del senyor León, que, com diu Jakob Bosma, "es va mostrar encantada des del primer moment".

"Ella va triar la paret exterior de la casa on Diana Taubin podia pintar el mural", comenta l'artífex del regal. I, per la seva part, l'artista va comptar amb una llibertat absoluta per crear l'obra, que només exigia un únic requisit: un lleó. "Vaig pintar el mural quan el senyor León, el propietari de la casa i amic de Jakob Bosma, estava fora. Quan va arribar, es va trobar la sorpresa", explica Diana Taubin, molt contenta d'haver pogut participar en el regal.

La peça ja fa temps que decora la paret d'aquesta casa, però d'uns dies ençà alguns curiosos s'han començat a interessar, o més aviat a preguntar-se, com és que hi ha un lleó del Congrés dels Diputats a la urbanització del Puig Rom.

Un molí per a Molencamp

La història d'un regal original de Jakob Bosma a un amic com la del lleó per al senyor León no és l'única. En una altra ocasió, l'empresari jubilat va demanar a Diana Taubin si podia pintar el mural d'un molí a l'entrada de la casa d'un amic seu holandès de cog­nom Molencamp (vindria a traduir-se més o menys com el molí del camp).