Una reconeguda instrumentista nord-americà va oblidar en un tren regional alemany un violí Stradivarius valorat en més de 2,3 milions d'euros, que va poder ser recuperat per la policia federal després de la seva denúncia. Segons va relatar avui la policia en un comunicat, el passat dimarts la violinista, identificada per la premsa local com Jennifer Koh, va prendre un tren regional de Mannheim a Saarbrücken (oest d'Alemanya) i al baixar en aquesta segona estació es va deixar el seu valuós instrument en el portaequipatges del vagó.

En donar-se compte del seu oblit va informar a la policia de l'estació, que va comprovar que els vagons s'havien dividit en dos trens diferents i que el que buscaven encara no s'havia posat en moviment.

Els agents van trobar el violí un minut abans de la sortida prevista del tren i la intèrpret el va recuperar amb "alleugeriment justificat", destaca la policia en recordar que es tractava d'un General Dupont Grumiaux Stradivarius de l'any 1727 valorat en uns 2,3 milions de dòlars. La violinista té previst tocar avui al costat de la Deutsche Ràdio Philharmonie al Congresshalle de Saarbrücken, sota la direcció de Joshua Weilerstein.