Viure una vida plena, satisfactòria i feliç no és només qüestió de sort, requereix bastanta fortalesa, modèstia, molta feina i bon humor. Artiem Fresh People, com a experts en cultura mindfulness, ens regalen les seves millors pautes d'higiene vital per practicar el benestar físic i mental.

1. Cuida el teu cos: Deixa de fumar, fes esport, camina diàriament, menja i dorm bé.

2. Cuida la teva psique: Escolta't, observa't, amb gentilesa i compassió, converteix-te en el teu millor amic. Reconeix quan t'has esforçat i premia't, míma't. Perdona als altres i perdona't a tu mateix quan t'equivoquis. Dóna't temps.

3. Somriu i sigues amable: Tracta a les persones amb afecte, respecte i humor, principalment a la teva persona.

4. Escolta: Gaudeix de la conversa de qualsevol, mantingues la ment oberta als altres sabers i punts de vista sobre el món.

5. Sigues assertiu: En 2016 també caldrà dir que no.

6. Viu sense por: No et preocupis. Els problemes són desafiaments i els pensaments són com trens que passen per l'estació del teu cap i als quals no tens per què pujar. Tu no ets els teus pensaments.

7. Llegeix. Toca un instrument. Canta. Balla. Aposta pels hobbies i activitats extra-productives.

8. Conrea l'ara i Assaboreix: La consciència plena és el nostre major objectiu.

9. Practica la gratitud: Aprecia la vida i tot el que t'ofereix. Abans d'anar a dormir, recorda tots els moments bons que has tingut al llarg del dia.

10.Medita: Hi ha diferents tipus de meditació com ioga, hipnosi, relaxació, afirmacions, visualització o simplement quedar-se en complet silenci.

11.Acepta les coses tal com són: És una tendència molt humana el desitjar coses millors a les que tenim. Però una persona Mindful, que és conscient de si mateixa, no jutja.

12.Desdramatiza: La persones més felices conreen l'humor i riuen de si mateixos perquè ningú és perfecte.