Aquest Nadal l'Ajuntament de Roses felicita les festes amb una nadala que és el resultat d'un projecte de cooperació internacional que es va fer l'any passat. Des de fa vint anys, l'Ajuntament participa en el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits. ELs últims anys Roses ha destinat 8.000€ a aquest fons, dels quals 6.800€ es dediquen a un projecte concret.

El 2014, el Grup Editor Revista del Discapacitat (GERD), amb seu a Sarrià de Ter, va presentar un projecte de cooperació amb la Fundació Transiciones, de Guatemala, que es dedica a donar suport i a millorar la vida dels guatemaltencs amb discapacitats, que no reben cap mena d'ajut estatal.

Entre els projectes engegats per Transiciones, hi ha un taller d'arts gràfiques, situat a la zona d'Antigua Guatemala, que dóna feina a persones discapacitades i que necessitava fons per poder renovar els seus equips d'impressió i poder oferir un producte de qualitat. Amb els diners rebuts en el projecte de cooperació aquesta cooperativa ha pogut tirar endavant el projecte de modernització.

Durant aquest any, el taller ha fet arribar a l'Ajuntament de Roses diversos llibres que han imprés i també una fotografia tractada del municipi, que ha estat triada pel consistori per elaborar la nadala amb què felicita les festes nadalenques d'enguany.