Pren-te un temps per veure la fotografia aquesta fotografia ia continuació respon a una senzilla pregunta: Què veus? Un cercle o un quadrat? Depenent del que responguis, aquesta il·lusió òptica pot revelar si ets realment d'esquerres o de dretes.

Ben Ambridge, reconegut psicòleg de l'Institute of Psychology Health and Society va elaborar aquesta il·lusió òptica que s'ha tornat molt popular en xarxes socials. La imatge va ser publicada a la revista Journal of Personality and Social Psychology i en ella el facultatiu ens convida a observar-la durant uns minuts, ja que depenent del que veiem ens estarem decantant per un tipus d'ideologia o una altra.

¿Això és un cercle?

"Si vostè respon:" Sí, és clar ", llavors probablement vostè sigui afí a una política liberal i recolza fermament la idea que els governs apliquin ajudes a les persones sense llar i als desocupats. És probable, també, que vostè doni suport al matrimoni entre persones del mateix sexe i la legalització de la marihuana per a ús recreatiu ".

"Si vostè va dir:" No, per descomptat que no "(i tendeix a veure una forma geomètrica que s'acosti més a un quadrat), llavors vostè probablement es decanti per una política més conservadora i doni suport a la idea de protegir els drets dels empresaris i la idea de tenir un exèrcit potent. És probable, també, que tendeixi a adoptar una visió més controladora de la immigració il·legal i estigui en contra la legalització de la prostitució o el consum de drogues ".

Aquests van ser, en termes generals, les conclusions publicades en l'estudi. Les persones que es mostren tolerants amb la desviació de la norma, en jutjar un cercle (o triangle, quadrat, rectangle o el·lipse) són tolerants amb grups que es desvien de la norma o grups marginats de la societat. De fet, no només són tolerants amb aquests grups, sinó que activament volen ajudar-los. "Així que si coneixes a algú i no saps com abordar el tema de la seva orientació política, només mostra'ls un 'cercle'", diu Ambridge per a The Guardian.