Blog 
Off Empordà
RSS - Blog de Editorial Empordà SLU

Sobre aquest blog de Empordà

Espai del Setmanari de l'Alt Empordà amb escrits, opinions i temes diversos proposats pels nostres lectors


Arxiu

 • 02
  Febrer
  2016

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Empordà

  Fitur 2016

  La trenta-sisena edició de FITUR, la Fira Internacional de Turisme, segueix mantenint com el seu principal tema el “Turisme Nacional i Internacional. El turisme com a motor de desenvolupament”, però ja abasta una infinitat de noves facetes amb les noves tecnologies. Per això, s'han organitzat diversos esdeveniments i jornades destinades a distingir els seus productes i posicionar-los davant la competència dins d'una conjuntura cada vegada cada vegada més difícil per a la comercialització, a causa de la competència que nous països emergents ofereixen.

  A la inauguració van assistir SM la Reina Letizia; el ministre (en funcions) d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; la ministra (en funcions) de Foment, Ana Pastor; la presidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes; el secretari d'Estat i Comerç, Jaime García-Legaz; la Junta Rectora d'IFEMA; i la directora de FITUR, Ana Larrañaga; entre d'altres.

  En diferents dies, les comunitats autònomes van estar representades pels seus presidents, com el de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; el de València, Ximo Puig; de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla; d'Aragó, Javier Lambán; de Navarra, Uxue Barkos; d'Astúries, Javier Fernández; de Castella Lleó, Juan Vicente Herrera; de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijoo; d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara; i per Catalunya, el nou conseller, Jordi Baige. També hi va haver la presència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; de Palma de Mallorca, José Hila acompanyat de Joan Punyet Miró, nét de Joan Miró a la presentació de l'Hotel Joan Miró dedicat en exclusiva a l'artista.

  L'estand de Catalunya va estar aquest any molt actiu, amb moltíssimes visites en els diferents estands. El de la Costa Brava va estar molt concorregut, al capdavant del qual estava Gerard Franch del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, assistit per Georgina, Pilar i Cristina. Fins i tot, el FC Barcelona va estar representat en una cantonada amb Maria, Arianna i Jana davant d'una gran foto de Messi. El càtering va anar a càrrec de l'Escola d'Hosteleria de Tortosa, on es va poder degustar uns excel·lents plats regats amb vins Torres i cava cuvée Barcelona 1872 de Codorniu. En altres de les zones s'han pogut degustar diferents vins, com el Saule d'Espelt, del Celler Arché Pagès, Celler Mas Eugeni, cervesa Marina Duni de Blanes o delicioses pomes vermelles de Girona, entre d’altres.

  Fitur 2016

  Espai del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona

  Ifema es converteix en una gran fira de turisme, un espectacle en què cada país o comunitat ofereix tot tipus de sorpreses. En FITUR han concorregut aquest any unes 9.000 empreses expositores, amb una participació rècord de visitants, arribant a gairebé 126.000 visitants professionals i fins 232,000 visitants, en total, de 140 països, inclòs el públic de cap de setmana. Un rècord de participació que coincideix amb els millors dades de la indústria turística a Espanya i a nivell mundial. Cal destacar que durant els cinc dies de la Fira, l'impacte econòmic de FITUR a la ciutat de Madrid, ha superat els 200 milions d'euros d'ingressos induïts.

  Andalusia ha estat aquest any la Comunitat soci principal de FITUR convidada com un dels grans estendards espanyols del turisme i destinació de referència nacional i internacional  i amb la presència de Susana Ibañez, Secretaria General de Turisme d'Andalusia.

  A través d'aquesta iniciativa, Andalusia, com a primer Soci de FITUR, ha comptat amb un important aparador per a la promoció de la destinació, un esdeveniment que ha impactat en els més de 232 mil professionals nacionals i internacionals amb alt poder de decisió, que anualment visiten la Fira, un 6% més que l'any 2015. El turisme representa el 10% del PIB global i genera un de cada 11 llocs de treball al món, convertint-se en font d'ingressos fonamental en les economies de països emergents. A Espanya, segons les previsions de l'OMT el 2015, ha assolit els 68 milions de turistes internacionals, incrementant-se un 6,2% els turistes estrangers que ens han visitat, i un 3,7% respecte a 2014. El turisme va impulsar per tercer any consecutiu la recuperació de l'economia, amb 73.343 ocupats més, i va registrar 124.000 milions d'activitat en 2015, el que permet que el nostre país mantingui la tercera posició del món pel nombre d'arribades, i la segona, per ingressos. El turisme com a motor de desenvolupament, Paradores i FITUR s'han sumat a la celebració del Dia Mundial de Turisme. Precisament, el flux de viatgers s'espera que siguin al voltant de 1.800 milions de turistes el 2030, segons dades de l'Organització Mundial de Turisme.

  FITUR, l'OMT i Casa Àfrica sumen el suport de la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges (CEAV) per a la promoció i divulgació de INVESTOUR 2016. L'acord ha estat signat pel president del Comitè Executiu d'IFEMA, Luis Eduardo Cortés; el director, secretari executiu de Relacions amb els Membres de l'OMT, Carlos Vogeler; el director general de la Casa Àfrica, Luis Padró López i el president de la CEAV, Rafael Gallego a la seu de l'OMT. La convocatòria de INVESTOUR 2016 és per fomentar la seva participació en el fòrum, amb això, les més de 3.000 empreses minoristes i majoristes que formen part de les 19 associacions empresarials que la integren la Confederació han pogut conèixer de primera mà el potencial del continent africà per el mercat turístic i, així valorar les seves possibilitats de negoci i inversió.

  Fitur 2016

  L'autor a l'espai del FC Barcelona

  El Fòrum d'Inversions i Negocis Turístics de l'Àfrica s'ha consolidat com a pont entre l'Àfrica i la resta del món, en mostrar oportunitats de cooperació i inversió turística al continent. El Fòrum d'Inversions i Negocis Turístics a l'Àfrica, INVESTOUR, ha realitzat en la seva setena edició el focus en els principals reptes que s'han d'afrontar per aconseguir atreure el major volum d'inversió estrangera directa (IED) cap al sector turístic del continent africà. Àfrica és una àrea en ple desenvolupament turístic que l'any passat va rebre 56 milions de turistes, el que representa el 5% del turisme mundial. L'OMT preveu que arribin a destinacions africanes al voltant de 85 milions de turistes el 2020. Espanya és el cinquè país de la UE en què més es practica el turisme de compres, sent Madrid i Barcelona els dos destins preferits pels estrangers per a compres, això s'ha reflectit aquest any al Fitur Shopping amb l'objectiu de dinamitzar aquest negoci amb gran potencial.

   Una de les novetats d'aquest any ha estat el llançament del seu primer Diari oficial d'informació internacional ‘FITUR Daily’ que tingut un total de cinc edicions en format digital, durant la fira s'han publicat tres edicions en suport paper i en línia, amb informació elaborada cada dia sobre la Fira, amb notícies essencials sobre el Saló, xifres i dades, així com tendències del mercat, conferències i entrevistes amb destacades personalitats. La revista també ha estat disponible tots els matins de la fira en els 60 hotels a Madrid.

  Albert Santandreu i Ramis

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook