Blog 
Off Empordà
RSS - Blog de Editorial Empordà SLU

Sobre aquest blog de Empordà

Espai del Setmanari de l'Alt Empordà amb escrits, opinions i temes diversos proposats pels nostres lectors


Arxiu

 • 09
  Diciembre
  2015

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Empordà

  El 'Concert de violí de Txaikovski' a l'Usher Hall d'Edimburg

  Un cop més Edimburg, la capital oficial de l'Autonomia d'Escòcia i també capital cultural, durant Festivals de Música que tenen lloc durant el mes d'agost, torna a acollir diferents esdeveniments tant musicals, teatrals i d'altres.

  Durant la meva curta visita a Edimburg he tingut oportunitat d'assistir a la representació del 'Concert de violí' de Txaikovski dirigida pel director espanyol Jaime Martín acompanyat de la Reial Orquestra Nacional d'Escòcia i la jove violinista de Latvia Baiba Skride.

  En el concert hi va haver un extens repertori de música amb passió espanyola de Miguel de Falla, 'Suite Num 1 & 2 del Barret de Tres Pics', i de Richard Strauss, 'La llegenda de Don Joan, la seductor història d'amor llatí, a més del 'Concert de Violí' de Txaikovski. Una nit de deliri musical molt espanyol.

  Un magnífic concert musical que va fer delectar el públic que abarrotava el Usher Hall que va aplaudir ferventment.

  El director Jaime Martín nascut a Santander va estudiar amb Antonio Arias a Madrid i més tard amb Paul Verhey a l'Haia, Holanda. És el Director Artístic Principal de l'Orquestra Simfònica Gävle des del 2013 i, també, director principal de l'Orquestra de Cadaqués. A més com a director convidat ha dirigit la Filharmonia de Londres, l'Orquestra Filharmònica de Radio France, l'Orquestra Simfònica de Barcelona, la Royal Orquestra Nacional d'Escòcia i l'Orquestra Simfònica do Estat de Sao Paulo, entre d'altres.

   

  El 'Concert de violí de Txaikovski' a l'Usher Hall d'Edimburg
  Jaime Martín assajant amb la Reial Orquestra Nacional d'Escòcia 

  Jaime Martín va fer el seu debut operístic dirigint 'La Flauta Màgica' a El Escorial, Madrid, i al Festival de Sant Sebastià a l'agost 2012. L'any 2013 va dirigir l'Òpera Nacional d'Anglaterra amb el 'Barber de Sevilla' i, a la tardor de 2014, amb 'Les Noces de Figaro'. Té enregistrades 'Eroica' amb l'Orquestra de Cadaqués. Ha gravat treballs de Granados, Garreta, Taltabull i Albéniz, entre d'altres, així com Escenes simfòniques catalanes amb 'Suite Orquestral' de l'Òpera 'Pepita Jiménez' amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, algunes escrites per a ell per Xavier Montsalvatge, entre d'altres.

  Albert Santandreu i Ramis

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook