Blog 
MOBILITAT AL CENTRE DE MANRESA
RSS - Blog de jmroige

L'autor

Blog MOBILITAT AL CENTRE DE MANRESA - jmroige

jmroige


Arxiu

 • 08
  Gener
  2013

  Joc d'endevinalla

  Imagineu que sou un dels 6.000 vehicles/dia que venint pel Carrer Carrasco i Formiguera baixàveu pel Carrer Soler i March i ara amb la prohibició de l’ajuntament teniu que continuar pel mateix carrer fins la rotonda bunyol.

  Imagineu també que sou un dels vehicles que va de pas i que voleu sortir de la ciutat.

  Ja sé que és difícil, però imagineu finalment que aconseguiu arribar a la rotonda sense haver perdut el coneixement ni els nervis pel gran embús que heu hagut de suportar.

  Per on sortiríeu ? Pel Carrer Primer de Maig, pel Carrer Aragó, pel Carre...


 • 07
  Gener
  2013

  Les plagues d'Egipte

  Aquest matí he llegit l'article de Pep Garcia i m'ha encantat. Amb quina subtilesa i amb quin sentit de l'humor Pep ens descriu un dels últims malsons que mai hauríem somiat convertits en realitat pel nostre ajuntament. La rotonda bunyol.

  Jo, com a veí, puc apuntar que els operaris que la construïen van haver de rectificar vàries vegades per que no eren capaços de construir semblant cagada i que fins que no va estar construïda cap dels veïns s'atrevia a pronosticar de que es tractava.

  Però aquesta, no és l'única desventura que ens ha...


 • 06
  Gener
  2013

  Manresa ciutat comercial

  En la edició impresa d'aquest diari de data 5 de gener de 2013, la regidoria d'urbanisme de l'ajuntament de Manresa defensa els canvis que ha portat a terme en la circulació per el centre de la ciutat i es dóna un marge de 2 mesos per rectificar.

  En el temps que ens toca viure no es poden fer proves, no es pot fallar, no es pot esperar a veure que passa. Quan molts comerços es reinventen a si mateixos cada dia per tirar endavant i els que ja no poden més tanquen les seves portes, l'ajuntament no pot quedar-se de braços creuats, esperant…

  Cal que a...


 • 05
  Gener
  2013

  La pacificació enfonsa el comerç

  La inesperada i absurda reforma de la circulació portada a terme per l'ajuntament de Manresa enfonsa el comerç del centre de la ciutat.

  Els 6.000 vehicles/dia que segons fonts de l'ajuntament es dirigien cap al Passeig pel Carrer Soler March ara ja no poden fer-ho i han de continuar, inmersos en un profund caos, pel Carrer Carrasco i Formiguera fins a la nova rotonda on se'ls proposa sortir de la ciutat pel Carrer Aragó cap a l'Abat Oliva i les Bases de Manresa.

  La resta de vehicles que d'una forma o una altra aconsegueixen arribar al centre ara t...


 • 05
  Gener
  2013
 • 04
  Gener
  2013

  Contaminació ambiental

  En contra del que preveu el pla de mobilitat, l'ajuntament de Manresa sense cap tipus de consulta i sense pensar-ho dues vegades converteix el centre de la ciutat en un infern.

  A més de reobrir entre els ciutadans el debat sobre l'ús compartit dels espais públics, per la sorprenent i ineficaç ampliació del carril bici, està aconseguint efectes negatius sobre el medi ambient.

  L'emissió de gasos contaminants que produeix la congestió del trànsit, a més del soroll i els problemes de mobilitat disparen l'alarma entre els veïns.


 • 03
  Gener
  2013

  Nova ruta BTT "Zona 30"

  En contra de tots els pronòsticos i previsions, l'ajuntament de Manresa implanta la primera ruta BTT en el centre de la ciutat, la ruta “Zona 30” 

  Avui, malgrat el fred, ens decidim a provar-la !!!

  A primera hora del matí, per tal d'evitar congestions de trànsit, sortim des de davant de l'estació dels ferrocarrils catalans (FGC), on conflueix amb la ruta que ve del Parc de la Font del Gat.

  A l'inici i al llarg de tot el Carrer Primer de Maig disposem d'un carril bici bidireccional que ens porta cap al Passeig. En arribar a la vor...


 • 02
  Gener
  2013

  Ineficaç gestió de l'espai públic

  Els últims canvis en la circulació pel centre de Manresa han prohibit el sentit de baixada del Carrer Soler March. Un carrer cèntric que comunicava el Carrer Carrasco i Formiguera amb el Passeig Pere III ha quedat fora de servei.

  Però l'ajuntament, en què ha transformat aquest espai ? Que hem guanyat els ciutadans ?

  Costa creure-ho però  ... 

  Un altre tram d'estèril carril bici, 6 places d'aparcament de zona blava i això si ... un espectacular zebrejat al paviment que ocupa gairebé tota la superfície del carrer.

  És que...


 • 31
  Diciembre
  2012

  Mobilitat al centre de Manresa

  Els canvis en la circulació que s'han realitzat als carrers del centre de Manresa estan ocasionant grans problemes de mobilitat.

  Els veïns no entenem perquè ara els vehicles que circulen per el Carrer Carrasco i Formiguera han d'arribar fins al Carrer Sant Josep per després girar pel Carrer Primer de Maig i tornar a baixar pel Passeig fins a la Plaça d'Espanya quan abans podien fer-ho directament per el Carrer Soler March.

  La nova rotonda al carrer Sant Josep, que pot resultar encertada per a un trànsit molt fluid, és incapaç d'absorbir tants vehi...