Blog 
Creant Innovació
RSS - Blog de Marc Fernàndez

L'autor

Blog Creant Innovació - Marc Fernàndez

Marc Fernàndez

Manresà inquiet del 78, català, i empresari. Llicenciat en Medi Ambient i màster en diferents àrees de gestió empresarial: des de qualitat, seguretat laboral, administració i direcció d'empreses, fins a direcció econòmica - financera. Fundador de Innio.biz. ...

Sobre aquest blog de Empordà

En aquest bloc hi podeu trobar reflexions i opinions sobre el món de l'empresa i l'emprenedoria.


Arxiu

 • 03
  Octubre
  2014

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  Noves opcions de finançament per a pimes: Crowdlending

  De ben segur que a tots us sona el crowdfunding o mircomecenatge com alternativa al finançament tradicional de projectes. Avui mateix el govern espanyol ha aprovat una llei que limita el crowdfunding...mare meva. Us vull presentar però una altra opció: el crowdlending, una més que interessant proposta de finançament per a la petita i mitjana empresa. 
   
  A diferència de les opcions de finançament de la banca tradicional, el crowdlending es fonamenta en que els inversors individuals en comptes de fer un dipòsit i esperar un rendiment, inverteixen directament a les empreses. Si, si, directament a les empreses... Però... en quines empreses? Certament aquesta és la pregunta que qualsevol de nosaltres ens faríem davant aquesta proposta. Doncs senzill: aquí entra en joc el paper de les plataformes que s'hi dediquen. Després d'un exhaustiu procés d'anàlisi trien aquelles empreses que han demostrat una trajectòria sòlida i solvent. Si ho mirem des del punt de vista dels inversors i de les empreses, trobem: 
   
  Inversors
  En el moment que un inversor es disposa a invertir, pot triar les empreses amb noms i cognoms on invertir, o bé triar les empreses per diferents paràmetres com el sector econòmic, la seva procedència, la seva valoració de solvència, etc. Una vegada triat, algunes plataformes ofereixen la possibilitat de participar en una subhasta entre els inversors i empreses per escollir el tipus d'interès. 
   
  Existeix algun risc? Doncs la veritat és que el risc 0 no existeix. Lògicament i malgrat la selecció que s'executa per triar les empreses, es pot donar el cas en què efectivament deixin de pagar les seves quotes. Actualment no existeixen encara estadístiques sobre el nivell d'insolvència d'aquestes plataformes. El que sí us puc aconsellar és que si aposteu pel crowdlending, heu de diversificar la vostra inversió i així diversificar també el vostre risc. 
   
  Empreses
  Després de fer el registre en algun dels portals i indicar la quantitat que es necessita, la plataforma en la major brevetat possible analitzarà la sol·licitud. En cas de ser acceptada, participarà en la corresponent subhasta amb els inversors, i després de completar el 100% del finançament sol ·licitat, es traduirà en un préstec amb un interès definit. La plataforma serà l'encarregada de transferir el préstec a l'empresa i ella mateixa serà qui canalitzi les quotes mensuals entre les empreses i els inversors. 
   
  Es tracta doncs d'una proposta de finançament nova i ofereix una alternativa als sistemes de finançament convencionals. 
   
  A Catalunya estan començant a despuntar iniciatives com LoanBook (@loanbookcapital) i Arboribus (@rborius). 

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook