Blog 
Comerç en Terres Gironines
RSS - Blog de Jordi Aviñó

Sobre aquest blog de Empordà

Un blog on analitzar l'economia i el comerç de l'Empordà, proposar idees de negoci pels més emprenedors i comentar les propostes dels lectors. Troba entrevistes d'aquells que s'han atrevit a tirar endavant els seus projectes i tot tipus de consells per estalviar una mica cada dia.


Arxiu

 • 28
  Març
  2016

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Empordà

  Entrevista a Cristina Mullor de Fisioholístic

   

  Avui us comparteixo l'entrevista que he pogut fer a la emprenedora Cristina Mullor del centre de fisioterapia Palamós FisioHolístic. Sempre és un plaer poder compartir experiències amb aquells qui s'han decidit a aventurar en obrir un nou negoci! Aquí teniu el recull de preguntes més destacades.

   

  Entrevista a Cristina Mullor de Fisioholístic

   

  ¿Per què et vas decidir a muntar el teu propi centre?

  Arriba un moment a la vida que algunes persones tenim inquietuds, necessitem arriscar i provar noves experiències, noves maneres de fer i treballar. Pots estar feliç treballant per altres persones, però a vegades escoltes aquella veueta que diu "i si…?". Finalment la vida són dos dies, un dia trobes l'oportunitat i no saps com ha passat però ja t'has llançat a la piscina.

   

  ¿Per què a Palamós?

  Palamós és el meu poble i la gent em coneix, m'agrada poder ajudar a les persones properes i del meu voltant. Si et troben pel carrer i et comenten "em fa mal això", els hi pots dir "passem a veure i intentarem solucionar-ho".

   

  ¿Quina és la principal dificultat amb la que t'has trobat?

  Dificultats, no n'he trobat. Quan tens un objectiu i el vols portar a terme amb tot l'amor i passió crec que les dificultats desapareixen. Més aviat diria que són reptes que et vas trobant pel camí i que vas superant tant bé com pots amb ganes i esforç.

   

  ¿Com vas finançar el projecte?

  Vaig demanar un micro-crèdit personal per les reformes, ja que havia d'adaptar el centre per tenir accessibilitat. Vaig modificar portes i passadís per complir la normativa. A part, també s'havia d'equipar amb material i decoració.

   

  ¿Què és el que et preocupava més abans de començar?
  Suposo que com tot al principi, si hi tindria feina, cobriria els mínims ingressos, etc. Però tens un pressentiment de que tot anirà bé i que tiraràs endavant, ja que, amb ganes i esforç tot va rodant encara que sigui de mica en mica. Però veig que les coses van sortint i estic contenta. Finalment si no sortís bé, doncs tanquem i a una altre cosa. Tot són etapes i s'ha de viure el que toca a cada moment amb alegria.

   

  Treballes amb mútues de salut o amb particulars?

  De moment la idea és treballar amb pacients particulars.

   

  Per què? Treballar amb mútues no ajudaria a impulsar el teu centre?

  En principi sí, però no és l'opció que a mi m'agrada per tal com t'obliguen a treballar per guanyar "2 duros". Les mútues, ofereixen als centres de fisioteràpia una tarifació que està per sota del preu de mercat i, en alguns casos, per sota del preu de cost (6 euros per sessió). Això comporta que es treballi amb un alt índex de pacients per arribar a cobrir uns mínims d'ingressos, malauradament la conseqüència és que disminueix la qualitat del tractament. L'assegurat en surt perjudicat i el centre també. La majoria de les vegades, l'assegurat no sap res de la precarietat en que es sotmet a treballar als centres associats amb certes mútues.

  Tot això fa que com a fisioterapeutes se'ns valori menys del que ens mereixem. Poden haver-hi varies solucions, però fins que no ens unim tots per lluitar en contra d'aquesta precarietat no aconseguirem gaires canvis.

   

  Que vol dir FisioHolístic?

  Holístic, prové del terme grec "holos" i vol dir "tot". Aristòtil va definir l'holisme basant-se en que el tot era més que la suma de les seves parts. Un sistema funciona millor si totes les seves parts treballen en mode integral i global. Per tant, en la nostra professió, crec que s'ha de tractar a les persones considerant totes les vessants (social, econòmica, física, etc). Totes les persones són úniques i diferents, per tant, no les podem tractar de la mateixa manera i sovint intervenen molts altres aspectes com seria l'emocional.

   

  Quins serveis oferiu a FisioHolístic?

  Fisioteràpia (molt centrada en la teràpia manual), osteopatia estructural, tractament a esportistes (anàlisi del ciclista, entre d'altres), acupuntura, homeopatia, reflexologia podal, Flors de Bach, disfuncions mandibulars, tractaments per la migranya, punció seca, nutrició, etc.

   

  Quin tipus de pacient tractes més? Els que venen perquè ja no poden suportar el dolor o persones que es cuiden?

  Malauradament, la majoria venen casi amb la llagrimeta a l'ull. Et comenten que el dolor va començar fa X dies i que a pres això, allò i lo altre i el dolor no marxa. Seguidament els hi expliques que el 70% de les vegades (o més i tot) el dolor no marxa amb una pastilleta, ja que poden haver-hi contractures profundes de fa temps i possibles desajustaments articulars. Un dia fas qualsevol cosa i et quedes "clavat", el problema és que el cos t'ha avisat moltes vegades de que no anaves bé i no li has fet cas.

  Però cada vegada hi ha més persones que es curen en salut, i intenten venir un cop o dos al mes per fer un tractament abans de que aparegui el dolor. Això és com "passar la ITV", al igual que els cotxes tots necessitem una revisió de tant en tant, abans que es disparin les alarmes.

   

  Molta sort en la teva nova aventura Cristina!

   

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook