Blog 
Això ho sap tothom - Raül Garrido
RSS - Blog de Raul Garrido Camps

L'autor

Blog Això ho sap tothom - Raül Garrido - Raul Garrido Camps

Raul Garrido Camps

Articles quinzenals publicats al setmanari "L'Empordà"

Sobre aquest blog de Societat

Raül Garrido


Arxiu

 • 17
  Diciembre
  2019

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Empordà Societat

  La bona obra del Nadal

  Si una cosa té el Nadal és que, tant els creients com els descreguts, volem estar a l’alçada de les dates i fem un gran esforç a l’hora de fer la carta als Reis, posar el mitjó al Pare Noel o ventar cops de pal al Tió.

  I això influeix a que, ecològicament, se’ns escapi de les mans, ja que, tot i que el regal sigui modest, l’embolcall és el mateix o fins i tot més voluminós per dissimular altres mancances.

  I la compra per Internet, que ens entabana de manera ràpida i còmoda, trobant tot allò que imaginem sense aixecar-nos del sofà, precisa d’uns embalatges suplementaris que fan créixer, encara més, la generació de residus.

  Tot plegat, és un problema que no ajuda gens en aquesta lluita que sembla que estem començant a tenir contra els aspectes que afecten el canvi climàtic

  No son només els estris electrònics, la utilització de piles o que moltes de les caixes uneixin plàstic amb cartró, cosa que dificulta encara més el seu reciclatge, també cal tenir en compte que el paper i el cartró no surten del no res, i que la seva obtenció i reutilització és cara i complicada.

  La solució a tot plegat és complexa, però passa inexcusablement per l’educació ciutadana i la conscienciació dels usuaris.

  Aquest problema seguirà creixen mentre no entenem que: fer mols regals no ens fan millor persones, que el comerç de proximitat redueix el transport i el consum de carburant i que els embolcalls es poden substituir per caixes reutilitzables que també generaran intriga al receptor i que, ben adornades, poden quedar igual de maques.

  I si, malgrat tot, el paper i el plàstic encara segueixen presents, la solució no és desembarassar la casa el mateix vespre i deixar-los en la acera, sinó invertir cinc minuts per separar els materials i col·locar-los, plegats i ben posats, al contenidor adient i no abandonar allà mateix les andròmines substituïdes.

  I aquí és on entren les administracions, que han de procurar que, aquest dies més que mai, hi hagin contenidors especials en gran nombre i doblar esforços per que els carrers estiguin nets i així evitar l’efecte mirall.

  Estem a temps, preparem aquestes Festes amb intel·ligència i sostenibilitat, que seguint quatre normes obtindrem els mateixos resultats, i a més, ens farà sentir millors persones.

  Aquesta pot ser, sens dubte, la bona obra d’aquest Nadal.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook