Blog 
Això ho sap tothom - Raül Garrido
RSS - Blog de Raul Garrido Camps

L'autor

Blog Això ho sap tothom - Raül Garrido - Raul Garrido Camps

Raul Garrido Camps

Articles quinzenals publicats al setmanari "L'Empordà"

Sobre aquest blog de Societat

Raül Garrido


Arxiu

 • 11
  Setembre
  2018
  Empordà Societat

  Diada groga

  Reconec que em sento atret pel color groc i que ningú busqui segones lectures, perquè qui em coneix sap que això em ve de petit.

  Fins i tot al llarg de la meva vida, el groc, juntament amb el blau –del que és complementari i absorbeix la seva llum- són els dos colors que més m’han acompanyat a nivell esportiu i corporatiu, així com de vestimenta preferida.

  El considero un color viu i alegre, el color del Sol, del bon temps, de la felicitat.

  Potser és per això que quan entro en un dels molt pobles de...


 • 28
  Agost
  2018
  Empordà Societat

  Bicicletes

  “Les bicicletes són per a l’estiu”, titulava una pel·lícula antiga.

  Tot i que la temàtica i l’argument no tenien res a veure amb el títol, és cert que, a l’estiu, és quan més activitat ciclista es concentra, cosa que no he entès mai, ja que és justament quan més calor fa.

  En aquesta època de l’any es celebren les grans curses internacionals, com el Tour de France, que convoca un gran nombre de seguidors a l’hora de la migdiada que, amb un ull mig obert, v...


 • 14
  Agost
  2018
  Empordà Societat

  El camp del Far

  Vaig quedar colpit amb les imatges del l’estat actual de l’antic camp de futbol.

  El fet d’haver jugat de jovenet amb la samarreta blanc-i-blava amb l’escut al cor -d’on encara no ha marxat- ha ajudat a que alguna cosa es remogués dins meu en veure que la gespa, tantes vegades trepitjada per futbolistes idolatrats, ara era un bosc de mates i males herbes d’una alçada considerable.

  Les porteries, d’aquelles metàl·liques amb els tirants durs al darrera, que varen viure gols inoblidables, eren inexistents, que els...


 • 31
  Juliol
  2018
  Empordà Societat

  Ratafia

  Sembla que molta gent hagi descobert la Ratafia arrel del regal que el MH President va fer al president espanyol, quan en realitat aquest licor tan nostre té segles d’història.

  No sabria explicar els seus orígens, però sembla que surt reflectit en algun escrit de 1675, tot i que es podria confondre amb altres licors similars, ja que llavors era pràctica habitual que moltes masies o abadies fessin els seus elixirs a partir de les herbes o fruites del seu entorn.

  Crec que ni els mateixos especialistes tenen clar si denominar-lo licor, elixi...


 • 05
  Juny
  2018
  Empordà Societat

  Cal arrodonir

  Des de que l’home primitiu admirava embadalit la lluna en les nit clares, que ens hem sentits atrets per les formes arrodonides. I més encara quan varen tenir la evidència de que la terra que trepitjaven també ho era.

  Com les rodes, el gran invent de la humanitat o la lletra “o”, que repetida demostra admiració o sorpresa.

  El zero, rodó i enigmàtic, el número que no ho és, que no suma, que anul·la les multiplicacions, que no sap dividir, que a la ruleta no es casa amb colors.

  I quan tot ens va...


 • 22
  Maig
  2018
  Empordà Societat

  Cambrers

  Som sis a taula, el cambrer, un home de mitjana edat, trempat i simpàtic és capaç de resoldre tots els nostres dubtes, detallar-nos el ingredients i els punts de cocció d’uns plats que, segurament, no ha tastat mai.

  Amb amabilitat, ens pren nota i ens aconsella de mides i barreges

  En acabat, amb molta sensibilitat ens ofereix un vi, i recull les cartes amb un somriure lleuger i la típica frase de “Els porto aigua sense gas també?”, malgrat que ningú l’hi ha demanat.

  Al nostre costat, continua el ritua...


 • 08
  Maig
  2018
  Empordà Societat

  El maquillatge de fires

  Si hem d’opinar sobre les fires de la Santa Creu de la setmana passada, semblaria que la cosa no ha variat gaire en relació als darrers any i que, malgrat que tot és millorable, per il·lusió, per oferta i per participació, mereixen un aprovat alt.

  Com cada any, s’ha fet la errada de no barrar el pas a la deessa Tramuntana ni a Tlaloc, déu la pluja. A veure si, l’any vinent, pensem a dir-los que no estan convidats, que les festes llueixen més amb sol i temps plàcid.

  S’ha de reconèixer que la cu...


 • 24
  Abril
  2018
  Empordà Societat

  La nostra festa

  Ahir hauria d’haver estat festa, festa grossa, festa nacional, vermella al calendari, com el color de les roses, la nostra festa.

  No hi ha, al cap de l’any, cap dia més maco, més emotiu, ni més pacífic.

  Ara sortiran els tradicionalistes i parlaran, amb raó, del Nadal, del Eid al-Adha dels musulmans o la Pasqua ortodoxa.

  Però, ahir no parlàvem de Déus ni de comunions, ahir la nostra religió era l’amor i la cultura.

  La rosa, sempre vermella, simbolitza aquelles que, segons la llegenda, bro...


 • 10
  Abril
  2018
  Empordà Societat

  La pell fina

  Sembla que en els darrers temps es dona un tractament diferent a les “suposades” ofenses o, si més no, sembla que la sensibilitat és més acusada.

  És com si tot s’hagués magnificat, augmenten els ofesos sense tenir la certesa de que augmentin les ofenses, el món al revés.

  Proliferen les denúncies per discussions que, temps enrere, s’haguessin solucionat amb una setmana de morros o, posats en el pitjor escenari, un trencament d’amistat.

  El que abans es consideraven “diferències...


 • 27
  Març
  2018
  Empordà Societat

  Tot el que necessitem és amor

  Qui pensi que tot aquest enrenou és per una bandera va molt errat.

  Fa temps que la guerra de les banderes ha passat a segon pla, que molta gent que tenia la senyera i després va passar a la estelada, ja la té descolorida, esfilagarsada per la Tramuntana i ha optat per treure-la.

  També aquells que, després d’anys de no tenir esma, varen treure pit i varen penjar al balco la “roji-gualda” amb corona o sense i fins i tot algun agosarat amb una au de presa.

  En tots els casos, l’atenció ja no es gira cap aquest g...