A la Residència Els Pins els mou el benestar tant físic com mental i emocional dels seus usuaris. Des de la perspectiva de la millora de la qualitat de vida de les persones que hi resideixen, han volgut promoure el manteniment d'importants vincles emocionals entre diverses generacions. Al llarg de la nostra vida, en comunitat fora del centre, tenen lloc relacions de tipus afectiu amb persones de diferents edats; un cop la persona ingressa a un centre, es poden trencar aquests vincles emocionals que són tan necessaris per la seva contribució a una bona salut mental. Per a aquest motiu han iniciat, conjuntament amb l'escola Esculapi de l'Escala, un projecte intergeneracional que uneix nens de 4 anys amb gent gran amb una edat similar als seus avis o besavis.

El projecte, anomenat Padrins de Lectura, va començar fa uns anys amb la visita dels residents a l'escola, allà es formen diversos grupets i els grans llegeixen un conte als petits. Els petits escolten amb delit l'explicació del conte i els grans se senten orgullosos de poder col·laborar i compartir amb els infants una estona molt agradable, tot fomentant l'hàbit de la lectura.

A més, durant aquest curs escolar, s'ha iniciat una activitat que afavoreix, encara més, els llaços i la comunicació intergeneracional. Els petits mostren el seu dia a dia a l'escola i fan partícips als seus padrins d'alguna activitat del centre -habitació de llums i ombres, bingo...- i en una altra jornada els nens visiten la Residència i els grans els ensenyen on realitzen activitats d'oci, on fan els àpats, on gaudeixen del sol, on juguen a la petanca, on dormen... També els conviden a anar al gimnàs a realitzar una activitat on tots, grans i petits, hi poden participar.

Residència Els Pins

  • Adreça: Closa d’en Llop, 87, L’Escala
  • Telèfon: 972 770 395
  • Web: www.elspins.cat