Els fracassos dels implants dentals poden ser provocats per l'estat sistèmic del pacient, hàbits, disseny de l'implant, posició de l'implant, qualitat de l'os o inclús la tècnica quirúrgica, expliquen des de Clínia Dental Isern. Es poden classificar en fracassos inicials o fracassos tardans segons si passen abans o després de la col·locació de la pròtesi. Existeix un procés anomenat osteointegració de l'implant que és un terme histològic que clínicament atribuïm a la unió estructural i funcional de l'implant i l'os.

Un fracàs inicial indica que no està osteointegrat i per això es mou o presenta a la radiografia una imatge patològica al voltant de l'implant. Un fracàs tardà podria ser per periimplantitis (infecció dels implants dentals) o per fractura de l'implant.

La periimplantitis es pot tractar en alguns casos mitjançant tractaments quirúrgics. En el cas que o bé els tractaments no estiguin indicats, o bé l'implant no millori o bé presenti mobilitat, l'implant s'haurà de retirar.

Diagnòstic previ

Davant del fracàs d'un implant dental, el clínic ha de fer un diagnòstic i pla de tractament plantejant si serà possible recol·locar o no l'implant. Si la reimplantació es realitza en els temps adequats, el resultat final serà similar al pla de tractament inicial. Si quan es retira l'implant queda suficient os, es pot col·locar un altre implant a la mateixa cirurgia. Si no es pot col·locar l'implant per infecció en el moment de retirar el fracassat, l'os ha de cicatritzar entre dos i quatre mesos i s'ha de col·locar l'implant de forma diferida.

En situacions en les quals la pèrdua d'os és molt gran i no és possible col·locar l'implant, és necessari regenerar la zona del defecte ossi i col·locar l'implant una vegada s'hagi cicatritzat i regenerat l'os.

Cap més implant

Una altra situació que pot donar-se és que el pacient no vulgui col·locar-se un altre implant. En aquest cas, les possibles alternatives són les mateixes que en un pacient amb un tram sense dents. Es poden col·locar pròtesis fixes sobre dents o bé pròtesis amovibles.

Un cop més, des de Clínica Dental Isern recorden la importància de fer-se controls tant clínics com radiològics i seguir les instruccions d'higiene i manteniment indicades pels professionals per tal que el tractament sigui un èxit a llarg termini.

La clínica

La Clínica Dental Isern, un centre mèdic situat al car­rer Sant Llàtzer de Figueres, ofereix als seus pacients el millor servei odontològic i l'assistència més àmplia. Compten amb el millor servei perquè els seus professionals estan altament qualificats i en constant formació i disposen de les tècniques més avançades i dels millors materials en l'àmbit qualitatiu.

Els avalen molts anys a la província i la satisfacció de moltes persones i, en aquest sentit, la seva assistència és molt àmplia perquè els pacients rebin un tracte humà i personalitzat que facilita la comunicació amb el metge.