01 de octubre de 2019
01.10.2019
Contingut patrocinat

La Clínica Dental Isern destaca la importància de la salut bucal durant l'embaràs

En el transcurs dels mesos de gestació d'un bebè, la dona pateix alteracions a la boca que, tot i ser força freqüents, es poden i s'han d'evitar

30.09.2019 | 19:42
La prevenció i la bona higiene són els pilars d'una bona salut.

Durant l'embaràs, la dona experimenta una sèrie de canvis fisiològics en el seu organisme. A la boca són freqüents algunes alteracions com ara la inflamació de la geniva o l'aparició de càries. Aquestes són considerades, per la seva freqüència, com a situacions «normals» associades a l'embaràs, però no ho són; es poden i s'han d'evitar.

A partir del segon mes d'embaràs se segreguen una sèrie d'hormones (estrògens i progestàgens) que modifiquen l'entorn de la geniva, facilitant l'augment de la inflamació amb major sagnat, enrogiment i augment del gruix dels teixits periodontals. Aquesta afectació és denominada gingivitis gestacional i es presenta en dues de cada tres dones.

Conseqüències negatives


Del que no hi ha dubte és que una inadequada salut oral de la mare pot relacionar-se amb problemes en el fetus, com ara part prematur, baix pes en néixer i major risc de preeclàmpsia.

Múltiple evidència científica ens indica que una mala higiene abans i durant l'embaràs és el principal factor que predisposa a les patologies esmentades. Fins a un 18% dels parts preterme pot justificar-se per la presència d'una malaltia periodontal i es considera que entre el 30% i el 50% d'aquests són causats per infeccions orals.

Si la meva boca està sana, ajudo a la salut del meu nadó?


Quan el nadó hagi nascut, els bacteris que provoquen la càries poden passar de la boca de la mare a la del nadó. Aquests gèrmens es transmeten fàcilment a través de la cullera, del biberó, del xumet. Per això és important que la seva boca estigui sana.

El tractament dental durant l'embaràs: superant mites


Pràcticament tots els procediments d'higiene i tractament dental es poden dur a terme sense problemes en la dona embarassada, encara que hi ha excepcions, que el teu dentista t'explicarà i posposarà un cop acabat embaràs.

Una vegada més repetim, la prevenció, visites de control al teu dentista, i els bons hàbits d'higiene a casa són els pilars per evitar problemes en la teva boca i conseqüentment a les dels més petits.

*(Xavier Isern és el director de la Clínica Dental Isern)

Clínica Dental Isern

  • Adreça: carrer Sant Llàtzer, 62. Figueres
  • Telèfon: 972 500 651
  • Mail: infoconsulta@clinicadentalisern.com
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook