El Figueres només havia guanyat un dels últims nou partits i a casa acumulava cinc derrotes en els últims sis duels, però aquest diumenge ha trencat tots els registres negatius amb una victòria incontestable davant l'Ascó (3-0). La visita del segon classificat de ben segur que no era el millor rival dels de Chicho per aixecar el cap, però l'efecte ha estat contrari i l'ha acabat golejant per fer reviure a l'afició una victòria que no tastaven a casa des de principis de setembre, contra el Vilassar.

La qualitat individual d'homes de mig del camp cap endavant ha estat decisiu en un duel amb tramuntana a Vilatenim. Al límit del descans, Gil Muntadas ha anotat un gol olímpic, des del córner, i a la recta final de l'enfrontament Maik Molist i Xavi Ferrón -màxim realitzador amb set dianes- ha permès a la Unió deixar enrere el descens. Aquest triomf fa pujar el Figueres al 13è lloc de Tercera Divisió abans de visita el diumenge que ve (12 h) el Granollers, en un duel clau per seguir amb coixí respecte al descens.