El Peralada s'ha quedat, aquest diumenge al vespre, sense l'anhelat somni de pujar per primer cop a Segona Divisió B després de topar contra el Rápido de Bouzas (2-2) en la tercera i última eliminatòria de la promoció d'ascens. Després de l'1-1 de l'anada, a Vigo, els altempordanesos en feien prou amb un empat a casa sense gols o amb un triomf, però amb el 2-2 final s'han quedat a només una diana de la gran fita pel valor dels gols a camp contrari.

Davant un Municipal de Peralada amb 1.600 espectadors, els gallecs s'ha avançat amb un xut col·locat de Carnero en el minut 34 poc després que Ernest Forgas perdonés l'1-0 amb el porter desubicat. La reacció dels d'Arnau Sala i Xavi Punsí, però, no s'ha fet esperar i Xavi Boniquet ha establert la igualada en la jugada posterior després d'una acció amb qualitat a dins de l'àrea.

L'1-1 deixava les coses del tot igualades al descans i en el minut 53 Coro, el pitxitxi peraladenc, ha posat per davant el seu equip amb un llançament de falta des del costat esquerre. Però els gallecs, entrenats per Patxi Salinas, no s'han donat per vençuts i deu minuts més tard Diz ha anotat el gol de l'ascens després d'aprofitar un rebuig deixat per Gianni, que havia aturat amb molt mèrit la primera rematada.

Un penal no xiulat a Javi Sánchez

Amb el 2-2, Javi Sánchez, que acabava d'entrar en el lloc de Forgas, ha estat víctima d'un penal (71') que el valencià Baño Solera ha obviat. Dues rematades dels centrals Vallho i Estellés en el temps de descompte han estat a punt de deixar l'èxtasi a casa.

El Peralada, filial del Girona des de l'estiu passat, havia quedat sotscampió del grup català de Tercera Divisió i abans de trobar-se el Rápido de Bouzas havia eliminat amb solvència el Móstoles i el Conquense.

PERALADA: Gianni, Chele, Carbonell, Vallho, Estellés, Djak Traoré, Boniquet, Marc Carbó (Higón, 77'), Forgas (Javi Sánchez, 68'), Coro i Cesc Clotet.

RÁPIDO DE BOUZAS: Diego, Jesús (Nico, 76'), Coti, Vieytes, Xisco, Yago, Carlos Pereira (Juanma Torres, 67'), Diz, Pablo Carnero, Tomás (Parda, 58') i Youssef.

GOLS: 0-1, Carnero (34'); 1-1, Boniquet (35'); 2-1, Coro (f)(53'); 2-2, Diz (62').

ÀRBITRE: Baño Solera. Targetes grogues als visitants Carnero i Coti.

INCIDÈNCIES: 1.600 espectadors al Municipal de Peralada en un partit emès en directe per Esport3.