El 25 de juny ha arribat, la data que tenia entre cella i cella el Peralada quan va saber que quedava sotscampió de Tercera Divisió en el primer any de filiació amb el Girona. Els peraladencs afronten aquest diumenge (18.15/Esport3) a casa el partit més transcendental de la seva història: si és capaç de no deixar-se remuntar un resultat d'1-1 davant el Rápido de Bouzas gallec pujarà per primera vegada a Segona Divisió B.

Així, tot el que sigui un triomf peraladenc o un empat a 0 (si queden 1-1 es jugaria amb la pròrroga i els penals) els portarà a la categoria de bronze, on l'esperen rivals amb molt més recorregut, com Mallorca, Elx i Hèrcules. Davant aproximadament 1.500 espectadors -les entrades valen 10 euros i els socis del Peralada i el Girona no paguen- els empordanesos volen tancar un cicle pel futbol català, ja que fa 25 anys bregava en camps de Segona Regional com els del Verges.

Amb Coro com a referent en atac i amb Gianni com a mur sota els pals, els de l'Alt Empordà afrontaran el duel amb les ja conegudes baixes per lesió de Konare, Nacho Ruiz i Serrano. Al capdavant de l'equip, Arnau Sala i Xavi Punsí cerquen també el seu èxit més majúscul des que fan tàndem: van pujar el Figueres de Preferent a Tercera Divisió i ara volen saltar a Segona B, una categoria que coneixen després d'haver entrenat l'Olot.