El camp municipal de Peralada serà l'escenari, aquest diumenge dia 23 (17 hores), del duel que desencallarà, en bona part, el vencedor de la lliga de Tercera Divisió. Queden quatre jornades per acabar la temporada, ambdós equips estan separats per 6 punts -amb els garrotxins al ­davant- i després d'haver obtingut el bitllet per a la promoció d'ascens a Segona B la cirereta és el títol. El guardó no és quelcom honorífic, sinó que permet jugar-te l'ascens a la categoria de bronze a només una eliminatòria de dos partits (21 i 28 de maig). En cas de quedar segon classificat, serà necessari superar tres eliminatòries amb anada i tornada, amb un total de sis partits, fins al 25 de juny en cas d'arribar en el darrer esglaó.

L'Olot es desplaçarà a Peralada amb l'opció de ser campió i amb tres altempordanesos a ­l'equip: el llançanenc Hèctor Simón, l'escalenc Kike Sánchez i el, precisament, peraladenc David Bigas. Tots ells saben què és vestir els colors verd-i-blancs, però Hèctor només ho va arribar a fer en futbol base. "Sabent que guanyant els tres punts serem campions afrontem el partit amb més calma que el Peralada. El partit segueix sent atractiu, però amb aquest al·licient per part nostre", comenta el de Llançà, la brúixola dels garrotxins al mig del camp.

Qui va ser jugador de l'Espanyol, Girona, Ferrol, Sabadell, Oviedo i Castelló, entre d'altres, considera que el Peralada "té futbolistes joves i dinàmics i, coneixent l'Arnau i en Xavi, sé que tenen una bona proposta de joc, són alegres i jugaran sense por, com en el partit d'anada (1-1)". Hèctor afirma que la temporada que estan fent els dos equips "és per felicitar-nos, que quedi primer el millor".

"Quan vaig tornar del Barça només volia anar al Peralada"

El de diumenge, serà el primer cop que el jugador altempordanès visita el camp del Peralada en competició oficial. Ja ho havia fet l'estiu passat en un partit amistós. De la seva estada -cinc temporades entre alevins i cadets- "en guardo molts bons records. Abans d'anar al Barça (1998) hi vaig jugar els dos anys d'infantil i d'aleví. Al cap d'un any el Barça em volia cedir al Vilobí o al Bons Aires, però amb els meus pares vam decidir que no, que si tornava només ho volia fer a Peralada perquè hi havia estat molt a gust. I així va ser, era a on havia gaudit més. Després vaig anar al Figueres, del qual també en guardo molts bons records i que em va permetre fer el salt a l'Espanyol".

Tant Peralada com Figueres, precisament, es van interessar pels seus serveis ara fa una mica menys d'un any: "Amb l'Olot al principi hi va haver algun problema amb les negociacions i vam estar parlant amb el Peralada i el Figueres. Al final, vam arribar a un acord amb l'Olot i estic content de com està anant la temporada en tots els àmbits", recorda. Amb 33 anys que té des del març i amb la intenció de ser entrenador, confessa que li "agradaria tenir el canvi de ritme dels 21 anys, però em trobo molt bé físicament. Encara em queden dos o tres anys, com a mínim, per jugar".

Coordinador de l'ANEFF i amb ganes de ser tècnic "per Rodri"

A Hèctor Simón li queden "dos o tres anys més com a mínim" per seguir jugant, però al cap té la idea de ser entrenador. No és quelcom que li vingués de ben jove, més aviat al contrari. Coincidir amb Antonio Rodríguez Rodri a l'Olot, a Segona B, ara fa dos anys, li va fer "canviar el xip". El jugador llançanenc explica que "el futbol m'ha encantat sempre, però amb Rodri vaig aprendre moltes coses, em va transmetre una cosa diferent i em va ­ense­nyar a jugar entenent el joc". Disposa del primer i segon nivell d'entrenador, està pendent de treure's el tercer i està cursant un màster en psicologia i coaching "perquè és molt important saber portar un vestidor".

A l'espera de si jugarà a Segona B o a Tercera Divisió, a la pròxima temporada li agradaria dirigir un equip "de base, però a partir de cadets". De moment, dirigeix des de fa quatre hiverns el seu propi campus de futbol a Llançà: "Estic molt content, cada cop anem progressant i venen més nens".

Competència de la FCF

Des d'aquest 2017, a més, és el coordinador a la província de l'Acadèmia Nacional d'Entrenadores de Futbol (ANEFF). "Començarem a fer els cursos d'entrenador dels tres nivells al Montessori de Girona a partir del juny, són acadèmics i estan validats per Ensenyament", descriu Hèctor. És la competència dels cursos que impulsa la Federació Catalana de Futbol i "tenen la mateixa validesa", apunta. La titulació és la de Tècnic d'Esport en Futbol, en el 1r i el 2n nivell és un grau mitjà, i en el 3r nivell un grau superior. "És una altra opció i una bona sortida per a la gent que li agrada el futbol i no vol fer Batxillerat", apunta.