El Peralada va obtenir, diumenge passat, el bitllet per disputar la promoció d'ascens a Segona B per primera vegada en els seus 102 anys d'història. Els verd-i-blancs ho tenien encarrilat des de feia setmanes, però el triomf davant la Jonquera (2-0) i l'empat de l'Ascó (1-1) contra el Sant Andreu els va permetre assegurar-ho quan encara queden sis jornades per acabar la lliga regular de Tercera Divisió.

Així, a partir del 21 de maig el Peralada iniciarà el camí cap a Segona B, que pot ser més curt o més llarg -entre dos i sis partits- si queda o no campió. Ara, els nois d'Arnau Sala i Xavi Punsí són segons, a dos punts del líder Olot, amb el qual es veurà les cares, a casa, el pròxim diumenge dia 23 d'abril (17 hores).

"És històric, genial i estem molt contents. A principi de temporada ningú ho tenia en ment; fa vuit mesos no teníem cap jugador i és estrany que la cosa hagi anat tan ràpidament", confessava Arnau al final del partit.

L'opció torna 12 anys després

L'extècnic del Figueres s'ha tret, al mateix temps, una espina que va quedar-li quan jugava en el Peralada. A la temporada 2004/05 -considerada ja com a segon millor curs de la història- els peraladencs van fregar la promoció amb Arnau com a jugador i Raül Agné com a entrenador: "Fer el play-off en aquella època hauria estat més increïble, ens ho van prendre quatre equipassos", recordava el de Sant Fruitós de Bages. L'Hospitalet, Mataró, Sant Andreu i Reus eren els rivals als quals es referia el tècnic peraladenc, que aquest cop només té l'Olot com a equip que li faci ombra:"Ara, lluitarem per quedar primers", afegia.

La filiació des de l'estiu passat amb el Girona Futbol Club, de Segona A, va ser una autèntica injecció econòmica i esportiva -tots els jugadors nous- per a un Peralada que ara fa just cinc anys estava virtualment descendit a Segona Catalana.