La Jonquera i Figueres han donat per bo el punt (0-0) aconseguit aquest dimecres a la nit a les Forques en un derbi altempordanès que s'havia ajornat el gener per la pluja. En un camp on s'hi viuen pocs gols, tant els d'Àxel Vizuete com els de Chicho han tingut opcions clares per emportar-se la victòria.

L'inici de partit ha estat animat amb un parell d'ocasions per a la Jonquera, amb xuts des de fora de l'àrea de Zou Moustakim i Joan Pons. Ara bé, l'ocasió més clara ha estat pel Figueres, abans del quart d'hora, amb una cavalcada en solitari des de camp propi de Xavi Ferrón que ha mal definit quan es trobava davant Montero.

A la represa, la igualtat s'ha mantingut i ambdós equips han pogut desnivellar la balança en el tram final: xuts a fora de Pons, Ivan Ruiz i Toledo i un cop de cap de Murga en l'àmbit local; i tret de Varese rebutjat per Montero i rematades fregant el pal de Cunill, amb el cap, i de Ritxi, amb la punta del peu, pels visitants.

El Figueres, del 5-3-2 al 4-4-2

Chicho ha apostat d'inici per tres centrals (als habituals Cunill i Romero s'hi ha afegit Venzal), custodiats a les bandes per Varese i Ian Vila, titular en el lateral esquerre per la sanció de Ramon Masó, que era baixa juntament amb els lesionats Quimo i Pedro del Campo. El centre del camp la batuta la portaven Grau i Setti, que confiaven amb les arrencades de Casanova i Ferrón, sostinguts per Maik. A la porteria hi ha hagut rotacions, amb Bartrina entrant per Gallego en la setmana dels tres partits. A la represa, el fins fa un any futbolista ha estirat línies, passant del 5-3-2 al 4-4-2, en què ha gaudit de més presència a l'àrea contrària.

Lesió de Botxi al turmell

Per la seva part, Vizuete s'ha mostrat fidel, amb una defensa liderada pels habituals Montero a la porteria i pels centrals Murga i Botxi, que ha hagut de deixar el camp coix en regirar-se el turmell a l'inici de la segona part. El polivalent Bena ha deixat el lateral dret a Molina per ocupar, amb molta maduresa, el lloc de l'escalenc a l'eix central. La banda esquerra l'han ocupada Pons i Bonmatí i l'extrem dret Zou fins que també ha demanat el canvi per molèsties -cal recordar que el francès Ismael Lakhamy era baixa per una lesió muscular. Amb Brice i Ivan Ruiz ben col·locats al mig del camp, al davant tant Juanpi com Feixas, més avançat, no han pogut fer mal a la rereguarda unionista.

L'empat deixa els fronterers igualats a la dotzena posició amb la Muntanyesa, amb cinc punts de coixí amb el descens; i els unionistes -imbatuts el 2017- vuitens a la classificació, amb 10 punts de marge respecte a la promoció d'ascens i el descens.

LA FITXA

La Jonquera: Montero, Bena, Bonmatí, Murga, Botxi (Molina, 51'), Ivan Ruiz, Zou (Marc Vilà, 63'), Brice, Aleix Feixas, Juanpi Sepúlveda i Joan Pons (Toledo, 63').

Figueres: Bartrina, Varese, Ian Vila, Cunill, Romero, Venzal, Ferrón (Revert, 74'), Setti, Casanova (Moha Chabboura, 85'), Maik i Grau (Ritxi, 64').

Gols: No n'hi ha hagut cap.

Àrbitre: Jarit Mesa. Targetes grogues al local Brice i als visitant Ian i Moha.

Camp: 200 espectadors a Les Forques.