Quan queden dos mesos i mig de competició, el Figueres es nega a acabar la temporada com l'anterior, a terra de ningú i amb la sensació d'haver-la liquidat en ple hivern. La promoció d'ascens a Segona B està lluny, a 11 punts, però el conjunt que entrena el jove Chicho té arguments per seguir estirant el fil unes quantes setmanes més. El descens està a nou punts de distància i els figuerencs tenen un partit pendent al camp de la Jonquera, aquest dimecres (20.30 h).

Si el Figueres s'il·lusiona és per partits com el de dissabte passat a Vilatenim, en què va superar l'Ascó, tercer classificat, amb una segona part magistral (2-0). Després d'un primer temps ensopit, els blanc-i-blaus van saber resistir i van resoldre les dues acciones més clares que van tenir. Primer, amb un xut al pal llarg i marca de la casa de Xavi Ferrón, pitxitxi unionista amb set gols, i després amb una rematada al segon pal del central Sergi Romero a la sortida d´un córner.

La Unió continua sense conèixer la derrota en aquest 2017 després de set partits i ha sobreviscut, en l'últim mes, en el seu Tourmalet contra els quatre equips que es troben en play-off: triomfs contra l'Ascó (2-0) i el Peralada (2-1) i empats amb el líder Olot (1-1) i a Vilafranca (1-1).