En un dels derbis gironins per excel·lència de Tercera Divisió, Figueres i el líder Olot es van repartir els punts a Vilatenim (1-1) en un duel igualat i intens que es va encarregar d'inaugurar l'unionista Maik Molist, al minut 25, i que va establir les taules Blázquez només començar la represa amb un xut des de casa seva.

L'Olot va sortir d'inici amb exjugadors del Figueres com Roger Vidal, Marc Mas i Uri Santos -Èric Vilanova va entrar a la represa-, i amb passat a la Fundació com Hèctor Simón i Kike Sánchez. Chicho, tècnic unionista, va recol·locar el polivalent Quimo de central, al costat de Sergi Romero, per l'absència per sanció de Toni Cunill, i recuperava Ferran Grau al centre del camp després d'un partit castigat.

Després d'alguna aproximació de Javi Revert, el conjunt empordanès va obrir la llauna a la sortida d'un córner amb un xut potent de Maik Molist que va desviar un jugador garrotxí amb l'esquena (25'). Aquest, era el primer gol de l'ex del Manlleu des que l'estiu passat es va posar la samarreta blanc-i-blava.

Els olotins van avisar poc després amb un obús en forma de centrada-xut de Blázquez que va desviar Gallego a córner quan s'enverinava. Ara bé, Uri Santos va perdonar un gol clamorós a dins l'àrea petita que Gallego va desviar (37') abans que la pilota acabés a dins, en una acció invalidada per fora de joc.

La segona meitat va començar amb sorpresa quan en els 40 segons Blázquez es va inventar, des de la part dreta del mig del camp, una altra paràbola enverinada que es va colar a dins, aquest cop sí, després de sorprendre Gallego. El golàs, que va deixar bocabadats els mateixos jugadors i aficionats, col·locava l'1-1 amb tota la represa per endavant.

El Figueres aguantava, l'Olot no podia donar un pas més i les ocasions van escassejar, si bé un cacau de Sergio Álvarez va obligar Gallego a intervenir (80'). Al final, repartiment de punts que permet als garrotxins allargar la ratxa d'imbatibilitat -gairebé una volta sense perdre- i seguir líders, ara amb sis punts de coixí respecte al Peralada, que es va retrobar amb el triomf a Cerdanyola (1-5) amb gols de Nacho Ruiz, Serrano, Coro, Carbó i Pau Ribas. Per la seva part, els figuerencs continuen tranquils, a la zona mitjana, i van superar part del seu Tourmalet particular sense perdre (1-1 amb Vilafranca i Olot i triomf 2-1 contra el Peralada).

D'altra banda, l'altre representant altempordanès del grup, la Jonquera, ha superar la Montanuesa (0-1) amb un solitari gol de Toledo a la primera part.

FIGUERES: Xavi Gallego, Santi Varese, Ramon Masó, Quimo, Sergi Romero, Ferran Grau, Ferrón, Maik Molist, Javi Revert (Venzal, 47'), Ritxi Mercader (Moha Chabboura, 72') i Casanova (Torque, 82').

OLOT: Ginard, Blázquez, David Bigas, José Martínez, Escudero, Hèctor Simón, Kike Sánchez (Èric Vilanova, 66'), Roger Vidal, Marc Mas, Uri Santos (Sergio Álvarez, 59') i Dembo (Tito, 57').

GOLS: 1-0, Maik Molist (25'); 1-1, Blázquez (46').

ÀRBITRE: Brull Acerete. Targetes grogues als locals Masó, Ferrón i Grau i al visitant Uri.

PÚBLIC: 700 espectadors a Vilatenim