El Figueres, situat a mitja taula de Tercera Divisió, rep aquest diumenge (17 h) el líder Olot en un dels derbis provincials de la categoria. Els unionistes han sortit força victoriosos del seu Tourmalet particular després de superar el Peralada (2-1) i de fregar el triomf a Vilafranca (1-1) i aspiren a tombar un conjunt garrotxí que ve embalat. Els nois de Chicho tindran la sensible baixa a l'eix defensiu del sancionat Toni Cunill i el seu lloc, al costat de l'incombustible Sergi Romero, el podrien ocupar migcampistes com Ferran Grau, que torna després d'un partit sancionat, Sebas Setti o Cristian Venzal. A més, Pedro del Campo seguirà baixa per una lesió en un dit del peu i és previst que reapareixi a principis de març.

L'Olot, dirigit per Ramon Maria Calderé, no perd des del 2 d'octubre, ha guanyat 12 dels últims 17 partits i es presenta a Vilatenim amb cinc exjugadors del Figueres: el pitxitxi Marc Mas (2012/13), Roger Vidal i Èric Vilanova (2014/16), Lluís Micaló (2012/14) i Uri Santos (2006/07). Tanmateix, també n'hi ha amb passat a la Fundació Esportiva Figueres com Hèctor Simón, Albert Blázquez i Kike Sánchez.

El Figueres ha decretat aquest partit de jornada econòmica: els socis locals hauran de pagar 10 euros i, la resta, 15.

Retrobar-se amb el triomf a Cerdanyola

Per la seva part, el Peralada confia en una ensopegada de l'Olot per apropar-s'hi -ara, el té a vuit punts. L'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí s'ha estabilitzat a la segona posició després d'encadenar tres derrotes i un empat i el coixí que té amb les places de promoció és de deu punts. Els peraladencs visiten aquest diumenge (17 h) el Cerdanyola del Vallès a les Fontetes, un rival que flirteja amb el descens i que ha sumat 5 dels últims 18 punts en joc. En aquest partit, és previst que debuti el nou davanter del Peralada, Ernest Forgas (Prat), baixa en el darrer partit per molèsties físiques. Per contra, Sergi Álamo seguirà de baixa, així com Draman Konaré, amb una greu lesió al genoll. Per la seva part, els vallesans tindran les absències per sanció d'Aitor Pérez i d'Alejandro Alba.

Seguir creixent sense Murga

D'altra banda, la Jonquera afronta el desplaçament al camp de la Muntanyesa (diumenge, 12 h) animat després del darrer triomf contra el Cerdanyola (1-0), que l'allunya de la zona de descens. El conjunt d'Axel Vizuete tindrà la baixa per sanció del central Sergi Murga, que es perdrà els seus primers minuts de la temporada. Els de Nou Barris són desens, amb quatre punts més que els fronterers, que tenen partit pendent amb el Figueres, previst per l'1 de març.