El Peralada, segon classificat de Tercera Divisió, necessita trencar la ratxa de tres derrotes seguides per evitar que l'Olot s’escapi en el lideratge. El coixí amb la promoció d'ascens a Segona B és de 10 punts, però els d'Arnau Sala i Xavi Punsí no descarten el primer lloc -ara, a sis punts- perquè el camí per a pujar sigui més curt. Per aquest motiu, la visita de la Pobla de Mafumet (diumenge, 17 h) és una ocasió per revifar, en el dia que és previst que debuti el davanter Ernest Forgas, fitxat el dimarts procedent del Prat, de Segona B.

En canvi, qui segur que no hi serà és Keita Karamokoba, que ha deixat l'equip per anar a l'Atlètic Saguntí, de Segona B, després d'anotar nou gols amb els verd-i-blancs. El Peralada, que poc a poc va recuperant peces lesionades com Cesc Clotet, Nacho Ruiz o Jorge Marta, té l'absència segura de Sergi Álamo. Per contra, i després que la selecció del Marroc hagi estat eliminada de la Copa d'Àfrica, el porter Bounou tornarà al Girona i, conseqüentment, Gianni Cassaro ho farà en el Peralada i es disputarà el lloc amb Richi Paz. A més, després d'un partit sancionat torna Djak Traoré en el mig del camp.

Els tarragonins, amb altempordanesos a la plantilla com el bascarenc Roger Brugué -autor d'un doblet en l'últim partit contra la Jonquera-, l'avinyonenc Pol Valentín i el rosinc Àlex Campos, arribaran a Peralada en bona dinàmica. El filial del Nàstic és setè i ha entrat de ple en la lluita per a la promoció d'ascens ja que només la té a sis punts després de sumar tres triomfs consecutius. La Pobla de Mafumet té les baixes per sanció de Rayco i Roger Figueras, però recupera Dani Hernández, Gil Muntadas i Rodri Cuenca. A l'anada, els peraladencs van guanyar 0-2.

El Figueres, animat després de superar el Peralada

Per la seva part, el Figueres -onzè amb un partit menys- es desplaça al camp del Vilafranca (diumenge, 12 h) animat després de quedar-se el derbi altempordanès de la jornada anterior davant el Peralada (2-1). Els nois de Chicho se les tornen a veure davant un equip de play-off -i el següent cap de setmana allargaran el Tourmalet contra l'Olot- amb la baixa sensible de Ferran Grau, sancionat amb un partit per acumulació d'amonestacions. A més, seguirà fora dels terrenys de joc Pedro del Campo, absent des del desembre per una lesió en un dit del peu.

Qui sap si la baixa de Grau obre la porta a la titularitat al migcampista argentí Sebas Setti, que va debutar contra el Peralada el diumenge anterior jugant els últims 13 minuts. Els figuerencs només han guanyat un partit a fora de casa mentre que els penedesencs, que recuperen Marc Duran i Fontanils, acumulen una ratxa d'un triomf en els últims vuit partits i no obtenen la victòria a casa des del novembre. A l'anada, el resultat va ser de 0-0 a Vilatenim.

Partit clau de la Jonquera per escapar-se del descens

D'altra banda, la Jonquera necessita retrobar-se amb el triomf perquè tot i tenir un partit menys el coixí respecte al descens a Primera Catalana s'ha reduït a quatre punts. El conjunt que entrena Axel Vizuete, ja sense el davanter Henry Gilham, fitxat pel Llagostera B, rep la visita del Cerdanyola (diumenge, 16 h), que només té un punt més. Els vallesans encadenen dues derrotes seguides, recuperen Victor Duran i aquesta setmana han anunciat l'arribada del porter Sergi Tienda, del Terrassa. En el partit d'anada, la Jonquera es va imposar 0-1 amb un solitari gol del debutant Marc Vilà.