Que el Peralada pugui ser equip de Segona Divisió B l'any que ve per primer cop a la seva història és cada cop menys utòpic. Pas a pas, això sí, però la realitat és que l'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí ha acabat la primera volta com a líder de Tercera Divisió. La filiació amb el Girona Futbol Club, estrenada l'estiu passat, ha comportat un autèntic canvi a l'entitat verd-i-blanca, que en mig any ha passat de patir per no baixar a Primera Catalana a lluitar per l'ascens a Segona B.

Els peraladencs tenen un coixí de 16 punts amb la promoció i l'Olot, situat a només un punt, és el rival amb qui es disputarà el primer lloc. Amb jugadors procedents de Segona B, de filials i de juvenils, els peraladencs han confeccionat un equip letal.

Moviments amb la lliga iniciada

La Tercera Divisió compta per primer cop amb tres representants altempordanesos. El Figueres ha viscut un primer tram de curs amb alts i baixos, i, després de deixar enrere un inici irregular i aproximar-se a les places de promoció, s'ha acomodat a la zona mitjana, a terra de ningú. La tranquil·litat s'ha apoderat en els de Vilatenim, que compten amb l'entrenador més jove de la lliga, Narcís Pelach, Chicho, de 28 anys.

El club figuerenc ha vist com en els darrers dies marxava el davanter Marc Bonaventura, amb el camí encarrilat al Palamós, també de Tercera.

Per la seva part, la Jonquera ha viscut un debut històric a Tercera, segurament molt millor del que s'imaginava. Mai ha olorat el descens, i sí en canvi les places de play-off d'ascens, a l'inici. La solidesa és la base per seguir movent un equip d'Axel Vizuete que ha tingut tres moviments amb la lliga iniciada: arribades d'Isma Lakhamy, Juanpi Sepúlveda i Marc Vilà, i sortides de Coro, Sergio Moreno i Albert Moñino.