El 2016 del Peralada ha estat per emmarcar, un fet impensable en el primer partit de l'any després de caure al camp del Santfeliuenc (3-0) i agreujar la situació a la cua de la classificació de Tercera Divisió. Curiosament, en els dotze mesos posteriors no només ha deixat el fanalet vermell, sinó que s'ha col·locat com a líder en solitari del grup, en dues temporades diferents i amb dues plantilles totalment noves.

El Peralada, entrenat per Arnau Sala i Xavi Punsí per segon curs seguit, ha sumat durant tot el 2016 el 64'9% dels punts possibles: el 77'1% provenen d'aquesta temporada, en la que estrena filiació amb el Girona, i el 53'3% de l'anterior. "Estic content tant per aquesta plantilla, on hem fet uns números exagerats, com la de l'any passat perquè les vam passar molt putes i ho vam tirar endavant. El 2016 ha estat molt bo i sap greu que s'acabi", explicava Arnau després de superar el Júpiter (4-1) el diumenge passat en el comiat de l'any.

Punt d'inflexió després del 0-5

Ara bé, si es vol acotar una mica més, tothom té gravat al cap un partit que va servir d'autèntic punt d'inflexió a finals de gener passat. Després de tocar fons contra l'Europa (0-5) a casa, la reacció va ser fulgurant. "Tinc ganes de sumar els punts que ha fet l'equip des de la tarda de desgràcia contra l'Europa; diria que estem entre el 70 i 75% entre la plantilla de la temporada passada i aquesta", afegia Arnau. Doncs amb els números a la mà, l'extècnic de l'Olot, Girona B i Figueres s'hi acosta d'allò més perquè el Peralada de febrer a desembre ha sumat el 70'58% dels punts possibles.