El derbi altempordanès de la jornada entre la Jonquera, cinquè classificat, i el Peralada, líder, s'ha decantat pel conjunt xampanyer gràcies a un solitari gol de Xavi Boniquet a la segona part. El duel entre els dos equips més sòlids de Tercera Divisió ha permès al Peralada refermar el lideratge i, com a afegit, augmentar a 15 punts el coixí amb les places de promoció d'ascens a Segona B. Dels deu jugadors de la Jonquera que s'enfrontaven al seu exequip, han tingut presència Toni Montero, Murga, Botxi, Bonmatí, Tidiane, Molina, Marc Vilà i Coro.

L'equip que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí, amb samarreta rosa, més ben posicionat i amb idees més clares en atac, ha avisat des d'un bon inici i al primer temps ha fregat el 0-1 de les botes de Serrano, amb un tir que ha tocat el pal dret del ben tornat Toni Montero, i un xut llunyà que el porter osonenc s'ha tret de sobre amb una aturada amb el peu a l'estil d'arts marcials. La Jonquera d'Axel Vizuete, amb ànims de seguir enlaire en l'estrena a la categoria, ha posat a prova Gianni amb un cop de cap de Bonmatí després d'una centrada de Brice que l'exporter de l'Olot ha desviat a córner.

A la represa, la dinàmica s'ha mantingut i una jugada trenada per la banda dreta ha permès Serrano assistir a un Boniquet que, a la mitja volta, ha col·locat el 0-1 amb una rematada ajustada. Era al minut 56 i poc seguit el Peralada ha demostrat, per enèsim cop, perquè té jugadors de nivell contrastat. Keita Karamokoba, autor de sis gols i ex del Recreativo de Huelva, ha despenjat amb classe una pilota d'esquenes a porteria i després de regirar-se s'ha tret un llançament de trenta metres que ha escopit el pal esquerre de Montero. Mentre el Peralada no tancava el partit, la Jonquera s'ha crescut en el tram final i després de reclamar dos penals en uns frecs a frecs ha perdonat l'1-1 amb un xut massa creuat de Brice després d'una excursió del central escalenc Botxi, un dels murs de l'equip fronterer al costat de Sergi Murga.

Aquest triomf deixa el Peralada amb el mateix punt de marge respecte a l'Olot, que s'ha imposat a Palamós (0-2) i amb qui es veurà les cares al 27 de novembre. Abans, els peraladencs rebran la visita del Castelldefels i del Vilafranca consecutivament.

Una derrota que deixa el Figueres sense el quart lloc

Després de sis partits seguits sense conèixer la derrota, el Figueres ha posat fi a la seva bona dinàmica amb una derrota al camp d'un Castelldefels (1-0) que flirtejava amb el descens a Primera Catalana. Els nois de Chicho, lluny de la seva millor versió, han abaixat al cap per un gol en el minut 70 d'Isaac Maldonaldo. Una victòria figuerenca hauria alçat l'equip en quart lloc, al costat del Palamós, en places de promoció d'ascens a Segona B.