Mentre el club de futbol de l'Escala ha vist com aquest 2016 el primer equip baixava de Primera a Segona Catalana, els habitants escalencs poden presumir de tenir quatre dels seus veïns instal·lats a Tercera Divisió en altres entitats. Es tracta de Kike Sánchez (Olot), Boran Minic Botxi (La Jonquera), Pau Ribas (Peralada) i Moha Chaoui (Europa). Qui està vivint el seu moment més àlgid és Kike, que amb l’Olot encadena vuit victòries consecutives i ha pres el lideratge el Peralada, el rival d'aquest diumenge (12.30 h). "Estic molt content. Al principi vaig tenir una ruptura que em va fer estar fora durant tres partits, però ara vaig disputant molts minuts, que és el que m'interessa en aquests primers anys d'amateur. L'equip està interpretant bé que tots els jugadors comptem per igual", assegura l’extrem, de 20 anys, que després de no jugar davant el Sabadell B va reaparèixer al camp de la Jonquera -acumula deu partits amb Ramon Maria Calderé a la banqueta.

"L'equip està pensat per estar a dalt i intentar fer el play-off. Anem partit a partit i sabem que qualsevol rival ens pot complicar, però estem en una dinàmica bona i estem anant a més", reconeix l'escalenc.

Ribas ocupa el buit de Botxi

La temporada passada al Peralada, Kike va coincidir amb el seu veí, Botxi (23 anys), que fins ara ho ha jugat absolutament tot a l'eix central de la Jonquera, desè classificat. Amb la sortida de Botxi aquest estiu -el jugador tenia la intenció de quedar-s'hi-, al club peraladenc hi va arribar un altre escalenc, Pau Ribas, de 25 anys. El lateral dret, que suma sis partits amb el conjunt xampanyer, s'ha estrenat aquest curs a Tercera Divisió, després de vuit anys a l'Escala entre Primera, Segona i Tercera Catalana.

La nòmina d'escalencs a Tercera la completa el porter Moha Chaoui, el darrer en arribar-hi, amb 21 anys. El jugador de l'Europa des de l'octubre passat havia coincidit amb Kike a l'etapa de juvenils a l'Espanyol. El porter altempordanès, amb passat en el Reus B, base del Peralada i Figueres i amb un premi de millor porter del Mediterranean International Cup (MIC) inclòs, va debutar a Tercera fa un mes. Curiosament, es va estrenar a l'Estadi de Vilatenim, el dia en què el seu entrenador, Albert Poch, va deixar l'equip pels mals resultats. El diumenge, però, va ser canviat al minut 83 al camp del Terrassa per lesió.

"Els juvenils ho estan fent bé"

"Com més gent del poble siguem, més compten amb nosaltres. Hi ha jugadors del juvenil de l'Escala que ho estan fent força bé i que crec que també podrien fer el salt a Tercera, com hem fet nosaltres", garanteix Kike.