Cap jugador del Peralada ha vestit la samarreta de la Jonquera, però en canvi un total de 10 futbolistes fronterers van passar, algun dia o altre, com a locals pel municipal xampanyer. Aquest diumenge (16 hores) ambdós ­equips es veuran les cares en el camp de les Forques amb un retrobament especial... a mitges. Sobre el terreny de joc, pràcticament no hi haurà converses sobre temps passats entre jugadors, tot i que Pau Ribas, lateral del Peralada, segur que s'abraçarà amb Botxi, amb qui va compartir vestidor a l'Escala fins fa dues temporades. Així, per trobar algun vincle, els jugadors de la Jonquera hauran de mirar directament a la banqueta contrària. I és que Arnau Sala i Xavi Punsí, tècnics del Peralada, sí que s'han trobat pràcticament tots aquests futbolistes.

L'estiu passat van deixar Peralada per anar a la Jonquera un total de cinc homes: Sergi Murga, Botxi, Zou Moustakim, Joan Pons i Òscar Molina -a més d'Albert Moñino, que va fer les maletes a l'Andorra fa un mes. Abans que tots ells, Pau Bonmatí, Toni Montero i Tidiane Barry havien agafat el mateix camí. Precisament, l'osonenc i el figuerenc són els que més temps hi van ser: el porter tres cursos i el migcampista tot terreny gairebé una dècada. ­D'altres experaladencs han arribat a la Jonquera fa poc, procedents de clubs com el Farners (Marc Vilà) o el Girona B (Joan Corominas).

Especial també per a Vizuete, Galli i el planter

A més dels 10 jugadors de la Jonquera que tenen passat en el primer equip del Peralada, cal afegir-hi més membres. Per una part, Axel Vizuete, entrenador dels fronterers, va donar una de les seves últimes puntades de peu a la pilota en el Peralada abans de retirar-se en el Palamós, fa un any i mig. Amb els verd-i-blancs hi va militar dos cursos (2012/14) sent especialment fructífer el seu últim, quan va anotar un total de 13 gols a Primera Catalana, 10 dels quals a la primera volta. A més, el seu tècnic ajudant, Enzo Galli, havia estat membre de la coordinació del futbol base i segon entrenador del Peralada juntament amb Antonio Rodríguez Rodri, mà dreta de Raül Agné al Saragossa.

Tanmateix, a la Jonquera hi ha dos futbolistes que van passar pel planter peraladenc, com Joan Pujol i Facu Gutiérrez. Aquest últim, fins i tot, quan era juvenil va debutar amb l'amateur al camp del Banyoles -precisament, el seu següent equip-, coincidint en el moment que el Peralada -amb Vizuete a la plantilla- ja s'havia proclamat campió de Primera Catalana, el juny del 2014.

Debut de Carbó en el Girona

El duel enfrontarà els dos equips més sòlids de Tercera Divisió: el Peralada és líder indiscutible amb només una derrota, igual que la Jonquera, que olora les places de promoció d'ascens en el seu primer exercici a la categoria. Per aquest duel, els jonquerencs recuperaran Mamau Jabbie, que ha complert un partit per sanció, i estan pendents de l'evolució de Joan Pons i Toni Montero -el seu segon, Boido Balde, estarà absent, i Joan López anirà convocat.

L'equip peraladenc, mentrestant, té les baixes de Sergi Álamo i Cesc Clotet i està pendent del retorn de Djak Traoré i de si el Girona estira algun dels seus homes: diumenge contra el Numància va debutar Marc Carbó en el minut 86, a la banqueta hi havia David Serrano i en el partit contra el Sabadell B va omplir la convocatòria el juvenil Uri Macau.