La setmana dels nou punts de Tercera Divisió ha acabat aquest diumenge amb sort diferents pels equips altempordanesos. El Peralada ha golejat el Granollers (5-0), la Jonquera ha perdut davant el Palamós (0-1) i el Figueres ha empatat al camp del Santfeliuenc (1-1).

Els peraladencs, líders indiscutibles, han demostrat perquè han sumat 28 dels 30 punts possibles després de passar per sobre del Granollers, que olorava les places de promoció d'ascens. Els nois d'Arnau Sala i Xavi Punsí han donat zero opcions al rival en un partit sentenciat a la mitja part. I és que els verd-i-blancs han anat per feina: després de l'1-0 de Xavi Boniquet en el minut 4 ha arribat un doblet de Draman Konaré i una diana de Keita.

A la represa, tot i que amb 4-0 els vallesans han avisat amb un travesser d'Español i un tir a fora a porta buida de Ricki, el Peralada ha tancat qualsevol esperança del rival just després amb un gol de Marc Carbó que rubricava la maneta. El duel, seguit pels presidents del Girona i del Peralada, Delfí Geli i Josep Isern, també l'ha jugat David Serrano a la recta final. L'ex del Badalona havia anat convocat amb el Girona en el partit davant l'Oviedo del dia abans, on no va arribar a jugar. A destacar, també, el retorn a la defensa de Pablo Carbonell, sancionat al Narcís Sala, i d'Estellés.

Per la seva part, la Jonquera ha vist com a la jornada 10 perdia el seu primer partit de la temporada. El Palamós, que li ha pres la quarta posició, ha assaltat el camp de les Forques amb un solitari gol de Narcís Barrera a la segona part gràcies a una falta enverinada ben llançada per Guillem Cornellà i que Boido Balde, que debutava com a titular per la lesió del Toni Montero, no ha pogut aturar.

Aquest gol ha trencat una ratxa de 494 minuts dels alberencs sense encaixar, en un partit que s'ha disputat en horari matinal perquè La Xarxa i les televisions locals l'han ofert en directe. El retrobament entre Axel Vizuete, entrenador de la Jonquera, i l'equip amb el qual va penjar les botes ara fa un any i mig, ha estat amarg. Tot i la derrota, els fronterers es mantenen a la zona alta, instal·lats a la sisena posició.

D'altra banda, el Figueres ha continuat amb la seva escalada particular després d'encadenar el quart partit seguit sense perdre al camp del Santfeliuenc (1-1). A Sant Feliu de Llobregat, els homes de Chicho s'han avançat a la primera meitat amb un gol d'Adrià Casanova, que venia de marcar davant el Júpiter feia quatre dies. A la represa, però, els locals han establert la igualada amb un xut llunyà d'Èric que ha sorprès Bartrina. Els unionistes són dotzens, a sis punts de la promoció d'ascens a Segona B abans de rebre l'Europa el diumenge que ve (17 h).