La setmana dels 9 punts a Tercera Divisió es culminarà aquest diumenge amb el Peralada, la Jonquera i el Figueres amb objectius ambiciosos i amb la intenció d'acabar-la tal com l'han iniciada, amb triomf. El Peralada, líder indiscutible del grup que té 10 punts de coixí amb les places de promoció d'ascens a Segona B, rep la visita (17 hores) del Granollers. Els d'Arnau Sala i Xavi Punsí es retroben davant la seva afició -a qui han brindat quatre triomfs en quatre partits- després d'imposar-se al camp del Sant Andreu (0-2).

El Peralada recuperarà Pablo Carbonell, lateral esquerre que es va perdre el partit al Narcís Sala per sanció, però es quedarà sense David Serrano, convocat amb el Girona pel partit davant l'Oviedo, de Segona Divisió A. A la porteria, Gianni Cassaro podria recuperar la plaça després de dues intervencions, amb la porteria a zero inclosa, de Richi Paz. Les absències segures per lesió seguiran sent les de Javi Álamo i Cesc Clotet. Al davant, els verd-i-blancs -imbatuts després de nou jornades- es trobaran un Granollers que ve de perdre davant la Jonquera (0-1) la plaça de promoció. El barceloní Ferrero Mansilla dirigirà aquest enfrontament.

Derbi amb molts retrobaments a les Forques

Per la seva part, la Jonquera rebrà en horari matinal (12.30 h) el Palamós perquè el partit serà retransmès en directe per La Xarxa i les televisions locals. Els d'Axel Vizuete continuen meravellant en l'estrena a Tercera Divisió i quan han passat nou jornades són quarts, en zona de promoció d'ascens, i sense conèixer la derrota. Els dos gols rebuts en el què va de temporada -fa quatre partits i mig que no n'encaixen cap- són una clara mostra de l'ordenament defensiu dels fronterers. No obstant això, per a rebre el degà el porter Toni Montero es perfila com a baixa. El jugador osonenc va ser canviat al minut 56 per lesió al camp del Granollers i la seva plaça seria ocupada per Boido Balde, debutant a terres vallesanes.

El duel davant el Palamós servirà perquè Vizuete, entrenador de la Jonquera, es vegi les cares contra l'equip al qual va penjar les botes com a futbolista ara fa un any i mig, a Tercera Divisió. A més, el jugador palamosí Moha Jaghou visitarà un camp que coneix bé. El duel serà especial, per vivències passades a l'altre bàndol, també per a actuals futbolistes fronterers com Joan Corominas, Joan Pons i Toni Montero. Aquests tres jugadors, a més, coincidiran sobre la gespa amb excompanys seus al Peralada la temporada passada com Guillem Cornellà, Jaume Duran, Aleix Feixas i Sergio Garcia. El barceloní Gómez Meneses és l'àrbitre escollit per al derbi gironí de la jornada.

La Unió, a seguir escalant a Sant Feliu de Llobregat

Amb intencions de seguir creixent es troba el Figueres, que ha tancat la ferida inicial sumant set dels últims nou punts possibles. Després del triomf agònic (2-1) davant el Júpiter amb un gol de penal de Xavi Ferrón en el minut 95, l'equip de Chicho ha escalat a la zona mitjana abans de visitar el Santfeliuenc (18 hores). A les Grasses, en un camp on els figuerencs van imposar-se 2-3 fa mig any, els figuerencs seguiran sense els davanters Javi Revert i Marc Bonaventura, lesionats.

Després d'haver trobat el camí del gol de la mà de Ferrón, Moha i Casanova, la Unió té una bona ocasió per buscar la primera victòria a camp contrari abans de rebre l'Europa. El maresmenc Mancera Antón dirigirà aquest partit.