Els tres representants altempordanesos de Tercera Divisió inicien una nova jornada aquest cap de setmana amb perspectives diferents. El Peralada, líder indiscutible, acumula cinc victòries en cinc partits i aspira a mantenir el ritme triomfal aquest diumenge (18 hores) a casa davant el Cerdanyola del Vallès, en un partit que serà arbitrat per Robas Bondia. Els nois d'Arnau Sala i Xavi Punsí, sòlids al darrere amb Gianni sota els pals i letals amb un trio format per Coro, Konaré i Keita, mantindran les baixes per lesió de Sergi Álamo i Cesc Clotet. El Peralada té els mateixos punts que tots els que va arribar a sumar a la primera volta de la temporada passada.

L'equip vallesà visita Peralada després de perdre per la mínima (0-1) a Fontetes davant la Jonquera, l'equip revelació d'aquest inici de campionat. El conjunt d'Axel Vizuete -tècnic sancionat amb dos partits- encara no coneix la derrota després de cinc jornades i rebrà la Muntanyesa (diumenge, 17 h) al camp de Les Forques. Els fronterers confien en recuperar alguna peça davant els barcelonins després de no poder disposar de Tidiane, Mamau, Molina, Pons i Pep Vergara en el darrer enfrontament. En canvi, Henry Gilham és un dels primers jugadors que ha deixat la infermeria i ja va estrenar-se en els darrers minuts el diumenge passat.

Davant la Muntanyesa, és previst que debuti davant l'afició Marc Vilà, autor del gol del triomf a Cerdanyola el dia que s'estrenava i que ja sap què és marcar-li a l'equip groc-i-negre: al 2015, quan jugava amb el Peralada, va anotar-li un gol de videojoc. Castellet Julià és l'àrbitre designat per aquest partit.

Amb més urgències, una setmana més, es presenta el Figueres, que desconeix el triomf aquesta temporada. El conjunt de Chicho suma quatre punts en cinc jornades i, excepte al camp del Peralada, s'ha mostrat sòlid al darrere. Per contra, la falta d'idees en atac està perjudicant els figuerencs, que només han marcat dos gols.

Els unionistes cercaran la primera victòria aquest diumenge (17 h) al camp de l'Olot, en un dels derbis gironins de la categoria, en un duel on recuperaran el sancionat Moha Chabboura i qui sap si els lesionats Toni Cunill i Maik Molist, absents en el darrer partit davant el Vilafranca (0-0). L'Olot, segon classificat de Tercera Divisió, compta amb altempordanesos a la plantilla com el figuerenc August Conesa, el peraladenc David Bigas, el llançanenc Hèctor Simón i l'escalenc Kike Sánchez.

L'encarregat de dirigir el derbi serà Rodríguez Enrique, amb qui el Figueres mai ha perdut: triomfs davant el Rubí (2-1; 2015/16), Ascó (3-0; 2015/16), Gavà (1-0; 2014/15) i empat 2-2 amb el Santboià (2013/14).